• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuricarpaccio 1

Punajuuricarpaccio 1
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 244 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 500gtuoreita punajuuria
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 2rkltuoretta oreganoa
    • tai
    • 2tlkuivattua oreganoa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Marinadi

    • 1/2dlPirkka balsamiviinietikkaa
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 2rklsokeria

Lisäksi

    • 4siivuapaahtoleipää
    • 1ruukkurucola-salaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna oregano.
  2. Nosta punajuuret, valkosipulit ja oregano folion päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylöspäin ja rutista nyytiksi. Aseta nyytti uunipannulle ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä kypsät punajuuret avaamalla folionyytti.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon punajuuriviipaleet. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  4. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa ne kuutioiksi. Asettele lautasille rucolanlehdet ja niiden päälle punajuuricarpacciota ja leipäkuutioita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 244 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille