• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuririisi

Punajuuri tuo riisiin kauniin värin lisäksi makua. Punajuuririisi sopii lisäkkeeksi monenlaisille liha- ja kalaruoille.
Punajuuririisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (200g)

Ainekset

5 annosta
    • 100gpunasipulia
    • 2rklöljyä
    • 2 1/2dlpitkäjyväistä riisiä
    • 6dlvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 2dl(n. 150 g)tuoretta punajuurta raasteena
    • 1dlhillosipuleita
    • (1/2 tlsuolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta ne pehmeiksi kannellisessa paistokasarissa öljyssä.
  2. Lisää riisi ja sekoittele niitä pannulla sipulisilpun kanssa kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vesi ja kasvisfondi ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna riisin kypsyä hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt.
  3. Raasta kuoritut tuoreet punajuuret hienolla terällä ja sekoita raaste kypsän kuuman riisin joukkoon.
  4. Leikkaa hillosipulit lohkoiksi neljään osaan ja sekoita riisin joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa paistetun tai grillatun lihan lisäkkeenä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia4,4 g
  • Hiilihydraatteja38,2 g
  • Rasvaa6,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille