PunajuuririisiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuririisi

Punajuuri tuo riisiin kauniin värin lisäksi makua. Punajuuririisi sopii lisäkkeeksi monenlaisille liha- ja kalaruoille.

Ainekset

5 annosta
    • 100gpunasipulia
    • 2rklöljyä
    • 2 1/2dlpitkäjyväistä riisiä
    • 6dlvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 2dl(n. 150 g)tuoretta punajuurta raasteena
    • 1dlhillosipuleita
    • (1/2 tlsuolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta ne pehmeiksi kannellisessa paistokasarissa öljyssä.
  2. Lisää riisi ja sekoittele niitä pannulla sipulisilpun kanssa kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vesi ja kasvisfondi ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna riisin kypsyä hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt.
  3. Raasta kuoritut tuoreet punajuuret hienolla terällä ja sekoita raaste kypsän kuuman riisin joukkoon.
  4. Leikkaa hillosipulit lohkoiksi neljään osaan ja sekoita riisin joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa paistetun tai grillatun lihan lisäkkeenä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua