
Puolukkainen jouluhalko
Resepti: Sirpa Talka
6-8 annosta30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
Kääretorttu
- 3kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1dltäysjyvävehnäjauhoja
- 1/2dlohratärkkelystä
- 1tlleivinjauhetta
Täyteseos
- 135gvalkosuklaata
- 175gleivontamargariinia huoneenlämpöisenä
- 1kananmunan keltuainen
- 1,5dltomusokeria
- 3dlpuolukkaa survottuna
- 1dlsokeria
Kuorrutus
- 2 1/2dlvaahtoutuvaa kasvirasvakermaa
- puolet täyteseoksesta
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kuiva-aineet ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon.
- Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä 225-asteisen uunin keskiosassa reilut 5 minuuttia.
- Kumoa valmis levy leivinpaperille. Irrota paistettaessa käytetty leivinpaperi torttulevyn päältä.
- Kiehauta kattilassa vettä. Aseta päälle kulhossa valkosuklaa ja anna sen sulaa.
- Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita rasva ja keltuainen suklaasulaan. Kaakaovoi erottuu tässä vaiheessa mutta jatka siitä huolimatta sekoittamista. Seos tasoittuu samalla kun se sekoiteltaessa jäähtyy.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä puolisen tuntia, kunnes seos on jähmettynyt levitettäväksi.
- Levitä puolet täyteseoksesta pohjalevylle. Sokeroi puolukkasurvos ja levitä seos leivoslevylle täyteseoksen päälle. Rullaa levy tiukaksi kääröksi. Suorista päät veitsellä ja sipaise niihin hiukan täyteseosta eristämään puolukkasurvos tulevasta kuorrutteesta.
- Vispaa kasvirasvakerma ja sekoita loppu täyteseos sen joukkoon.
- Kuorruta jouluhalko ja nosta se vetäytymään kylmään ainakin tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi