• Erityisruokavaliot

Puolukkainen jouluhalko

Resepti: Sirpa Talka
Puolukkainen jouluhalko
Reseptin teki kumppani
  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Kääretorttu:

    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dltäysjyvävehnäjauhoja
    • 1/2dlohratärkkelystä
    • 1tlleivinjauhetta

Täyteseos:

    • 135gvalkosuklaata
    • 175gleivontamargariinia huoneenlämpöisenä
    • 1keltuainen
    • 1,5dltomusokeria
    • 3dlpuolukkaa survottuna
    • 1dlsokeria

Kuorrutus:

    • 2 1/2dlvaahtoutuvaa kasvirasvakermaa
    • puolet täyteseoksesta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon.
  4. Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä 225-asteisen uunin keskiosassa reilut 5 minuuttia.
  5. Kumoa valmis levy leivinpaperille. Irrota paistettaessa käytetty leivinpaperi torttulevyn päältä.
  6. Kiehauta kattilassa vettä. Aseta päälle kulhossa valkosuklaa ja anna sen sulaa.
  7. Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita rasva ja keltuainen suklaasulaan. Kaakaovoi erottuu tässä vaiheessa mutta jatka siitä huolimatta sekoittamista. Seos tasoittuu samalla kun se sekoiteltaessa jäähtyy.
  8. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä puolisen tuntia, kunnes seos on jähmettynyt levitettäväksi.
  9. Levitä puolet täyteseoksesta pohjalevylle. Sokeroi puolukkasurvos ja levitä seos leivoslevylle täyteseoksen päälle. Rullaa levy tiukaksi kääröksi. Suorista päät veitsellä ja sipaise niihin hiukan täyteseosta eristämään puolukkasurvos tulevasta kuorrutteesta.
  10. Vispaa kasvirasvakerma ja sekoita loppu täyteseos sen joukkoon.
  11. Kuorruta jouluhalko ja nosta se vetäytymään kylmään ainakin tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Kommentoi

Arvosana reseptille