Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Puolukkainen jouluhalkoReseptin takana kumppani

Puolukkainen jouluhalko

Resepti: Sirpa Talka

  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Kääretorttu

    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dltäysjyvävehnäjauhoja
    • 1/2dlohratärkkelystä
    • 1tlleivinjauhetta

Täyteseos

    • 135gvalkosuklaata
    • 175gleivontamargariinia huoneenlämpöisenä
    • 1kananmunan keltuainen
    • 1,5dltomusokeria
    • 3dlpuolukkaa survottuna
    • 1dlsokeria

Kuorrutus

    • 2 1/2dlvaahtoutuvaa kasvirasvakermaa
    • puolet täyteseoksesta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon.
  4. Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä 225-asteisen uunin keskiosassa reilut 5 minuuttia.
  5. Kumoa valmis levy leivinpaperille. Irrota paistettaessa käytetty leivinpaperi torttulevyn päältä.
  6. Kiehauta kattilassa vettä. Aseta päälle kulhossa valkosuklaa ja anna sen sulaa.
  7. Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita rasva ja keltuainen suklaasulaan. Kaakaovoi erottuu tässä vaiheessa mutta jatka siitä huolimatta sekoittamista. Seos tasoittuu samalla kun se sekoiteltaessa jäähtyy.
  8. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä puolisen tuntia, kunnes seos on jähmettynyt levitettäväksi.
  9. Levitä puolet täyteseoksesta pohjalevylle. Sokeroi puolukkasurvos ja levitä seos leivoslevylle täyteseoksen päälle. Rullaa levy tiukaksi kääröksi. Suorista päät veitsellä ja sipaise niihin hiukan täyteseosta eristämään puolukkasurvos tulevasta kuorrutteesta.
  10. Vispaa kasvirasvakerma ja sekoita loppu täyteseos sen joukkoon.
  11. Kuorruta jouluhalko ja nosta se vetäytymään kylmään ainakin tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-35 %
    1,00/kpl1,72/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai täysjyvävehnäjauho 1,2 kg
    Sunnuntai täysjyvävehnäjauho 1,2 kg
    2,55/kpl2,13/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,70/kpl7,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    1,29/kpl12,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,59/kpl15,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sunnuntai leivontamargariini 500g
    Sunnuntai leivontamargariini 500g
    1,85/kpl3,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille