Puolukkainen jouluhalko Reseptin takana kumppani

Puolukkainen jouluhalko

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Resepti: Sirpa Talka

    Ainekset

    6–8 annosta

    Kääretorttu

    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    täysjyvävehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    ohratärkkelystä
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyteseos

    135 g
     
    valkosuklaata
    tai
    175 g
     
    leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
    tai
    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    1,5 dl
     
    tomusokeria
    tai
    3 dl
     
    puolukkaa survottuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Kuorrutus

    2 1/2 dl
     
    tai
     
    puolet täyteseoksesta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 338 kJ / 320 kcal
    Rasva
    17,9 g
    josta tyydyttynyttä
    10,1 g
    Hiilihydraatit
    35,9 g
    josta sokereita
    30,9 g
    Proteiini
    3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

    Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

    Sekoita keskenään kuiva-aineet ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon.

    Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä 225-asteisen uunin keskiosassa reilut 5 minuuttia.

    Kumoa valmis levy leivinpaperille. Irrota paistettaessa käytetty leivinpaperi torttulevyn päältä.

    Kiehauta kattilassa vettä. Aseta päälle kulhossa valkosuklaa ja anna sen sulaa.

    Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita rasva ja keltuainen suklaasulaan. Kaakaovoi erottuu tässä vaiheessa mutta jatka siitä huolimatta sekoittamista. Seos tasoittuu samalla kun se sekoiteltaessa jäähtyy.

    Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä puolisen tuntia, kunnes seos on jähmettynyt levitettäväksi.

    Levitä puolet täyteseoksesta pohjalevylle. Sokeroi puolukkasurvos ja levitä seos leivoslevylle täyteseoksen päälle. Rullaa levy tiukaksi kääröksi. Suorista päät veitsellä ja sipaise niihin hiukan täyteseosta eristämään puolukkasurvos tulevasta kuorrutteesta.

    Vispaa kasvirasvakerma ja sekoita loppu täyteseos sen joukkoon.

    Kuorruta jouluhalko ja nosta se vetäytymään kylmään ainakin tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka puolukkasurvos 500g Suomi
      Hinta 7,99/kpl
      15,98/kg
    • Korpelan Mylly Ohratärkkelys 400g
      Hinta 2,39/kpl
      5,98/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Sure Whip maidoton, laktoositon, vaahdotettava kasvisrasvasekoite, 1l, UHT
      Hinta 4,99/kpl
      4,99/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositon
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/l
    • Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauho 1kg
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauho 1 kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti