Puolukkainen mämmijäädyke
Puolukkainen mämmijäädyke on herkullinen jälkiruoka, joka yhdistää mämmin aromikkuuden, puolukoiden kirpeyden ja kerman pehmeyden.
8 annostayli 60 min315 kcal / annos (170g)
Ainekset
8 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1rs(700 g)mämmiä
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
Koristeluun
- kermavaahtoa
- pakastepuolukoita
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistus
yli 60 min- Ota pakastepuolukat sulamaan. Jätä marjoista vajaa desilitra koristelua varten. Soseuta sulaneet puolukat. Tyhjennä mämmirove kulhoon puolukkasoseen joukkoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vanilliinisokerilla.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, samoin kerma. Sekoita muna-sokerivaahto ja puolukkamämmi. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
- Kaada mämmiseos suorakaiteen muotoiseen kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan (1 1/4 l). Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
- Ota vuoka pakastimesta ja anna sulaa hetken aikaa tai kasta vuoka kuumaan veteen. Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele kermavaahdolla, pakastepuolukoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 315 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja36 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi