PuolukkakakkuReseptin teki kumppani

Puolukkakakku

Resepti: Midi Vuorela

  • 12 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

12 annosta

Vuoan voiteluun ja leivittämiseen

    • margariinia tai voita
    • mantelijauhetta

Taikina

    • 200gmargariinia tai voita
    • 2 1/2dlruokokidesokeria tai sokeria
    • 3kananmunaa
    • 1/2prk(à 250 g)maitorahkaa
    • 3 1/4dlvehnäjauhoja
    • 1dlmantelijauhetta
    • 1rklvaniljasokeria
    • 2tlkanelia
    • 1tlleivinjauhetta
    • 200gpuolukoita

Pinnalle

    • 1-2rklruokokidesokeria tai sokeria
    • tomusokeria
    • puolukoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø noin 20 cm / 1,3 l)
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sileäksi. Sekoita kohmeiset puolukat lastalla kakkutaikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan, tasoittele pinta ja paista uunissa 175 asteessa 60 minuuttia, alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
  5. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista ottamista.
  6. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä, peitä kelmulla ja pane kakku jääkaappiin. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua.
  7. Siivilöi ohut kerros tomusokeria ja ripottele puolukoita kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa kahvikakkuna tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille