Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø noin 20 cm / 1,3 l)
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sileäksi. Sekoita kohmeiset puolukat lastalla kakkutaikinaan.
Kaada taikina vuokaan, tasoittele pinta ja paista uunissa 175 asteessa 60 minuuttia, alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista ottamista.
Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä, peitä kelmulla ja pane kakku jääkaappiin. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua.
Siivilöi ohut kerros tomusokeria ja ripottele puolukoita kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa kahvikakkuna tai jälkiruokana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
1,59/kpl3,18/kg
Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
1,55/kpl2,67/kg
Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
2,59/kpl2,54/kg
K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
1,35/kpl2,33/kg
Pirkka laktoositon maitorahka 250g
1,39/kpl5,56/kg
Pirkka rasvaton mieto maitorahka 250 g
0,69/kpl2,76/kg
Ehrmann maitorahka 0,2%
0,79/kpl3,16/kg
Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
1,39/kpl
Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
1,25/kpl0,63/kg
Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
1,35/kpl0,68/kg
Pirkka vaniljasokeri 100g
2,49/kpl24,90/kg
Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
2,09/kpl20,90/kg
Meira vaniljasokeri 85g tölkki
1,99/kpl23,41/kg
Pirkka kaneli jauhettu 15 g
0,55/kpl36,67/kg
Sallinen Kaneli jauhettu 350g
4,99/kpl14,26/kg
K-Menu Kaneli jauhettu 250g
2,99/kpl11,96/kg
Pirkka leivinjauhe 100g
0,70/kpl7,00/kg
Meira leivinjauhe 100g tölkki
0,99/kpl9,90/kg
Meira leivinjauhe 50g pussi
0,51/kpl10,20/kg
Dansukker Tomusokeri 500g
1,19/kpl2,38/kg
Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
1,65/kpl5,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi