Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakassa maistuvat raikkaat puolukat ja rukiinen muruseos. Pellillinen piirakkaa valmistuu nopeasti ja riittää isommallekin joukolle.
Puolukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (60g)

Ainekset

24 palaa

Muruseos

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää kermaviili tai jogurtti, rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri.
  2. Valmista muruseos. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri ja ruisjauhot.
  3. Levitä taikina uunipannulle (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle marjat ja muruseos. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi. Tarjoa puolukkapiirakka vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5