• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pupukakku

Pupukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Täytekakkupohjat 2 kpl

    • 3(yht. 6 kpl)kananmunaa
    • 1dl(yht. 2 dl)sokeria
    • 1dl(yht. 2 dl)vehnäjauhoja
    • 1/2dl(yht. 1 dl)perunajauhoja
    • 1tl(yht. 2 tl)leivinjauhetta

Kostutus

    • 3dlmaitoa
    • 3tlvanilliinisokeria

Täyte

    • 2dlvispikermaa
    • 1tlk(250 g)maitorahkaa
    • 3rklsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 2(n. 350 g)banaania
    • 2tlk(à 125 g)aprikoosisosetta

Kuorrutus

    • 2tlk(à 2 dl)vispikermaa
    • 2rklsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1 1/2dlkookoshiutaleita

Koristelu

    • vaahtokarkkeja
    • 2Pirkka minttusuklaaraetta
    • 6cocktail-tikkua
    • 1-2psPirkka naposteluporkkanoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista 2 täytekakkupohjaa peräkkäin. Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on 20 cm. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon puuhaarukalla nostellen. Sekoita sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille. Pese vuoka ja valmista toinen kakkupohja. Jäähdytä molemmat kakkupohjat.
  2. Leikkaa toisesta kakkupohjasta esimerkiksi lautasen (halkaisija 14 cm) avulla reunus pois. Jaa reunus 4 osaan, joista tulee korvat ja jalat. Lyhennä jalkoja pari senttiä kuonoa varten.
  3. Kokoa pupukakku suoraan isolle tarjoiluvadille tai pellille. Leikkaa molemmat kakut kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vanilliinisokeri. Kostuta kakkulevyt.
  4. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon rahka, sokeri, vanilliinisokeri ja kuutiodut banaanit. Levitä täytteeksi kerros aprikoosisosetta ja banaanirahkaa. Jaa täyte niin, että se riittää päähän ja vartaloon. Jalkoihin, korviin ja kuonoon riittää pelkkä kostutus.
  5. Vaahdota kuorrutusta varten kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Kuorruta pupu kermavaahdolla. Asettele korviin ja nenään vaahtokarkit. Silmiksi suklaarakeet ja viiksiksi cocktailtikut. Ripottele karvapeitteeksi kookoshiutaleita. Koristele vati naposteluporkkanoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal710 kJ
  • Proteiinia3,22 g
  • Hiilihydraatteja14,5 g
  • Rasvaa10,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua