Pupukakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pupukakku syntyy täytekakkupohjaan, joka leikataan pupun muotoon. Rahka- ja kermapohjaisessa täytteessä maistuvat lisäksi mm. aprikoosisose.
Ainekset
20 annosta
Täytekakkupohjat 2 kpl | |
---|---|
3 (yht. 6 kpl) | kananmunaa tai |
1 dl (yht. 2 dl) | sokeria tai |
1 dl (yht. 2 dl) | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl (yht. 1 dl) | perunajauhoja tai |
1 tl (yht. 2 tl) | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
3 dl | maitoa tai |
3 tl | vanilliinisokeria tai |
Täyte | |
2 dl | vispikermaa tai |
1 tlk (250 g) | maitorahkaa tai |
3 rkl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 (n. 350 g) | banaania tai |
2 tlk (à 125 g) | aprikoosisosetta tai |
Kuorrutus | |
2 tlk (à 2 dl) | vispikermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 1/2 dl | kookoshiutaleita tai |
Koristelu | |
vaahtokarkkeja tai | |
2 | Pirkka minttusuklaaraetta tai |
6 | cocktail-tikkua tai |
1–2 ps | Pirkka naposteluporkkanoita tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista 2 täytekakkupohjaa peräkkäin. Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on 20 cm. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon puuhaarukalla nostellen. Sekoita sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku leivinpaperille. Pese vuoka ja valmista toinen kakkupohja. Jäähdytä molemmat kakkupohjat.
Leikkaa toisesta kakkupohjasta esimerkiksi lautasen (halkaisija 14 cm) avulla reunus pois. Jaa reunus 4 osaan, joista tulee korvat ja jalat. Lyhennä jalkoja pari senttiä kuonoa varten.
Kokoa pupukakku suoraan isolle tarjoiluvadille tai pellille. Leikkaa molemmat kakut kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vanilliinisokeri. Kostuta kakkulevyt.
Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon rahka, sokeri, vanilliinisokeri ja kuutiodut banaanit. Levitä täytteeksi kerros aprikoosisosetta ja banaanirahkaa. Jaa täyte niin, että se riittää päähän ja vartaloon. Jalkoihin, korviin ja kuonoon riittää pelkkä kostutus.
Vaahdota kuorrutusta varten kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Kuorruta pupu kermavaahdolla. Asettele korviin ja nenään vaahtokarkit. Silmiksi suklaarakeet ja viiksiksi cocktailtikut. Ripottele karvapeitteeksi kookoshiutaleita. Koristele vati naposteluporkkanoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,9(15 arviota)
- yli 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min2,9(8 arviota)
- yli 60 min3,0(8 arviota)
- yli 60 min3,5(24 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (12 arviota)
- Bhgg7 vuotta sittenIhana kakku