Raasteporkkanalaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Porkkanalaatikko tehdään tällä kertaa raasteesta ja maustetaan rakuunalla. Rapean korppujauhokuorrutuksen alla laatikko säilyy mehevänä.
Ainekset
8 annosta
1/2 dl | tai |
2 dl | vettä tai |
4 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
600 g | tai |
1 rkl | tai |
1 | tai |
1–2 rkl | siirappia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
2 rkl | tuoretta rakuunaa hienonnettuna tai |
Vuoan voiteluun | |
---|---|
tai | |
Pinnalle | |
2–3 rkl | korppujauhoja tai |
tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä pinnoitetussa kattilassa noin 15 minuuttia. Lisää maito ja hauduta puuroksi vielä noin 20 minuuttia. Mausta 1/2 tl suolaa ja anna jäähtyä.
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota raastetta pannulla hetki ja mausta lopulla suolalla sekä siirapilla, mustapippurilla ja rakuunalla. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen muna. Yhdistä joukkoon riisipuuro.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja lisää pinnalle muutama voinokare. Kypsennä porkkanalaatikkoa 200 asteessa noin 55 minuuttia.
Vinkki! Voit käyttää porkkanalaatikkoon valmiin riisipuuron lopun. Tarvitset valmista puuroa noin 3 dl.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(63 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min3,8(101 arvostelua)
- yli 60 min3,9(235 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(23 arvostelua)
- yli 60 min2,8(25 arvostelua)
- yli 60 min4,1(52 arvostelua)
- yli 60 min4,2(22 arvostelua)