• Erityisruokavaliot

Raasteporkkanalaatikko

Porkkanalaatikko tehdään tällä kertaa raasteesta ja maustetaan rakuunalla. Rapean korppujauhokuorrutuksen alla laatikko säilyy mehevänä.
Raasteporkkanalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 60 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta

Vuoan voiteluun

Pinnalle

    • 2-3rklkorppujauhoja
    • Pirkka Meijeri voinokareita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä pinnoitetussa kattilassa noin 15 minuuttia. Lisää maito ja hauduta puuroksi vielä noin 20 minuuttia. Mausta 1/2 tl suolaa ja anna jäähtyä.
  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota raastetta pannulla hetki ja mausta lopulla suolalla sekä siirapilla, mustapippurilla ja rakuunalla. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen muna. Yhdistä joukkoon riisipuuro.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja lisää pinnalle muutama voinokare. Kypsennä porkkanalaatikkoa 200 asteessa noin 55 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää porkkanalaatikkoon valmiin riisipuuron lopun. Tarvitset valmista puuroa noin 3 dl.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 60 kcal247 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille