Rahkasämpylät
Mehevät rahkasämpylät ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät mehevinä yllättävän pitkään. Kokeile ja ihastu! Noin 0,15€/kpl
16 kpl30 - 60 min
Ainekset
16 kpl
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta mietoa maitorahkaa
- 1pkt(50 g)hiivaa
- 2rklsiirappia
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä rahka ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet.
- Sekoita joukkoon hiivaleipäjauhot ja öljy vähän kerrallaan. Alusta taikina ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä.
- Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele taikinasta sämpylöitä. Käytä apuna reilusti jauhoja, jos taikina on löysää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna sämpylöiden kohota vielä noin 15 minuuttia.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Millä voin korvata hiivaleipäjauhot?
EiLöydyKaapista, voit korvata hiivaleipäjauhot esimerkiksi vehnäjauholla. On hyvä huomioida että 1dl hiivaleipäjauhoja on noin 60g, kun taas 1dl vehnäjauhoja on noin 65g.
Voiko siirapin korvata sokerilla vai onko siirapilla joku syvempi merkitys esim maussa?
kokeilemassa, voit halutessasi korvata siirapin sokerilla tai hunajalla.
Pupu: Varmaankin kattilassa liedellä :)
Voisi kokeilla rahkasämpylöiden tekoa. Kun ei ole mikroa, niin- miten lämmitän rahkan ja maidon❓🍜
Hei Pupu, voit lämmittää ne miedolla lämmöllä kattilassa liedellä.