Ranskalainen sipulikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen sipulikeitto on täydellistä talviruokaa. Kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Paahdettu leipä ja juusto kruunaa klassikon.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
n. 500 g | tai |
2–3 | tai |
1–2 rkl | öljyä tai voita tai |
1 tl | juoksevaa hunajaa tai |
ripaus | suolaa tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
1 l | vettä tai |
(1 dl | valkoviiniä) tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
4 viipaletta | vehnäpaahtoleipää tai |
2 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin 1/2 tuntia.
Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa ranskalainen sipulikeitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.
Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(10 arviota)
- 30 - 60 min3,0(8 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
- 30 - 60 min4,1(24 arviota)
- 30 - 60 min4,0(47 arviota)
- 30 - 60 min3,9(114 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,9(303 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (122 arviota)
- larry is real2 vuotta sittenmahtavaa sipulikeittoa!
- KaappienKevätSiivous3 vuotta sittenVoiko hunajan tilalla käyttää jotain muuta, kun sitä ei kaapissa ole?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKaappienKevätSiivous, hunajan sijaan voi käyttää esimerkiksi siirappia.
- Loora4 vuotta sittenTein tällä ohjeella n.puolen litran satsin sipulikeittoa jauhelihapullia varten. Käytin tavallista hunajaa ja lisäsin vielä Pirkka Dijon sinappia hieman , varovasti lisäten ka maistellen meni n. 1 rl. Ja hyvältä maistuu !! Nyt kattilassa hetken vielä hautumassa :)
- Perussoossi4 vuotta sittenEdelliset tosiaan kertoivat ohjeen heikkoudet. Valitettavasti perusohje on vain keskinkertainen.
- Kara Mellinen4 vuotta sittenOhjeessa on virhe, sipuleita ei kuulloteta, vaan karamellisoidaan, eli annetaan paahtua kunnolla ruskeiksi. Kuullottaminen on sitä, että sipulit kuumennetaan öljyssä juuri sen verran, että ne muuttuvat kuultaviksi, karamellisoinnissa sipulit taas muuttavat värinsä kunnolla ruskeiksi ja makukin tulee paahteisen makeaksi. Kuten Pupukokki mainitsikin, että tuohon määrään nestettä saa lisätä toisenkin liemikuution, ne kun on tehty lähes poikkeuksetta 0,5L:lle nestettä, mikä yleensä mainitaan myös liemikuutiopakettien käyttöohjeissa.
- Pupukokki6 vuotta sittenLisäsin rosmariinia, timjamia ja ylimääräisen kasvisliemikuution ennen haudutusta- tuli erinomaista!