Ranskalainen vehnäleipäReseptin takana kumppani

Ranskalainen vehnäleipä

Ranskalainen vehnäleipä eli patonki on vaaleiden leipien klassikko! Näppärillä vinkeillä saat leivän onnistumaan kotiuunissakin.

  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl
    • 1pkt(50 g)hiivaa
    • 2rklhunajaa
    • 5dlkädenlämpöistä vettä
    • 3dldurumjauhoja
    • 3tlsuolaa
    • 7dlvehnäjauhoja

Lisäksi

    • rypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva ja hunaja veteen. Lisää seokseen durumjauhot ja anna taikinan olla huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Lisää suola ja sekoita. Lisää vehnäjauhot taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikina käy liian raskaaksi, jatka sekoittamista käsin. Nosta taikina työtasolle ja alusta sitä kädelläsi.
  3. Kun taikina on joustavaa ja kimmoisaa, sipaise taikinakulhoon kasviöljyä ja siirrä taikina kulhoon. Kohota taikinaa kannen alla 40 minuuttia.
  4. Jauhota työtaso kevyesti ja ota kohonnut taikina kulhosta. Muovaa taikinaa työtasolla, jotta saat suuret ilmakuplat pois taikinasta. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä paloista kaksi leipää.
  5. Peitä leivät leivinliinalla ja anna kohota uudelleen kaksinkertaiseksi.
  6. Kuumenna uunipelti 250-asteisessa uunissa. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Nosta kohotettu leipä kuumalle uunipellille käsin tai leivinlapion avulla.
  7. Suihkuta uuniin vettä suihkupullolla ja työnnä leipä uuniin.
  8. Alenna uunin lämpötila viiden minuutin kuluttua 200 asteeseen. Jatka paistamista 10 minuuttia.
  9. Avaa uuniluukku, jotta uuni kuivuu ja leivän pinnasta tulee rapea.
  10. Jatka paistamista vielä puolisen tuntia. Avaa uuniluukku paistamisen aikana pari kertaa niin saat rapean leivän.
  11. Varmista leivän kypsyys koputtamalla sitä pohjaan. Kypsä leipä kumisee. Suihkauta vielä vettä juuri uunista otetuille leiville, jotta niiden pinta lohkeilee.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    3,99/kpl7,98/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,15/kpl9,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,69/kpl10,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    1,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua