• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ranskalaiset leivokset

Ranskalaiset leivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 252 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Pohjataikina

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 3/4dlperunajauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1 1/2dlvahvaa kahvijuomaa

Täyte ja koristelu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään perunajauho, kaakao ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista sitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7-8 minuuttia.
  2. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle paperille. Kostuta torttulevy kahvilla ja jaa se kolmeen osaan. Hienonna ranskalaiset pastillit monitoimikoneessa, mutta jätä osa leivoksien koristeeksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla, pastillimuruilla ja kahvilla. Kokoa torttu niin, että kahteen väliin tulee täytettä. Jätä täytteestä 1/3 koristeluun. Jaa torttu 8 palaksi. Koristele ranskalaiset leivokset täytteellä, ranskalaisilla pastilleilla ja sitruunamelissalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 252 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia3,8 g
  • Hiilihydraatteja25,9 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2