• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperi-appelsiinijuustokakku

Kesän raikkaimmassa juustokakussa yhdistyvät appelsiini, raparperi ja mansikat. Tämäkin herkullinen juustokakkuresepti vain noin 0,60 €/annos*.
Raparperi-appelsiinijuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 245 kcal / annos (85g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

    • 250gtuoretta raparperia
    • 1dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 3liivatelehteä
    • mansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai murskaa ne muovipussin sisällä hienoksi muruksi.
  2. Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kasarissa ja anna hieman jäähtyä. Sekoita voisula keksimurujen joukkoon.
  3. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan (halkaisija 24 cm) päälle leivinpaperi. Levitä keksimurut vuokaan ja taputtele tasaiseksi pohjaksi. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
  4. Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita juuston kanssa hyvin sekaisin. Mausta vanilliinisokerilla.
  5. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kasarissa. Purista liivatelehdistä vesi tarkkaan pois ja liuota lehdet mehuun. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada se ohuena nauhana hyvin sekoittaen juustotäytteen joukkoon. Levitä täyte kovettuneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja nosta kylmään hyytymään vähintään tunniksi.
  6. Paloittele raparperin varret kasariin 1-2 sentin paloiksi. Mittaa päälle vesi ja sokeri. Keitä raparperit pehmeäksi soseeksi 5-10 minuuttia. Ota kasari liedeltä ja anna jäähtyä. Pane liivatelehdet pehmenemään, kuten edellä. Ota soseesta noin 1/2 dl ja kuumenna se. Liuota vedestä puserretut liivatelehdet kuumaan soseeseen. Sekoita liivateseos jäähtyneen soseen kanssa. Lusikoi sose tasaiseksi kerrokseksi juustokakun pinnalle. Nosta kakku takaisin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  7. Irrota reuna vuoasta ja nosta raparperi-appelsiinijuustokakku tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille23