• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperi-valkosuklaakuppikakut

Kirpeän raparperin ja makean valkosuklaan yhdistelmä on vastustamaton. Nämä kuppikakut sopivat arkisiin herkutteluhetkiin ja erilaisiin juhliin tarjottavaksi. Resepti vain noin 0,45 €/annos*.
Raparperi-valkosuklaakuppikakut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • 30 - 60 min
  • 250 kcal / annos (75g)

Ainekset

16 kpl

Koristelu

    • 1tlvanilliinisokeria
    • valkosuklaata rouhittuna sekä strösseleitä

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon rasvasula.
  3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele strösseleillä, rouhitulla valkosuklaalla, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kysy syötäviä kukkia koristeeksi hyvin varustetuista ruokakaupoista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua