Raparperijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ihana paistettu raparperijuustokakku sopii juhannuksen jälkiruoaksi tai kesäjuhlien kahvipöytään.
Ainekset
12 annosta
Keksipohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
75 g | tai |
Raparperiseos | |
5 dl (250 g) | raparperia pieninä paloina tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1/2 tl | tai |
Täyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 rs (200 g) | tai |
1 dl | tai |
3/4 dl | tai |
3 | tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman vuoan reunoille.
Paloittele raparperit pieniksi. Sekoita sokeri, jauhot ja kardemumma raparperipalojen joukkoon.
Kaada raparperiseos pohjan päälle ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. (Laita vuoan alle leivinpaperi, jotta mahdollisesti irtoava neste ei valu uunin pohjalle.)
Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka juustokakun paistamista 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäähdytä täysin ennen vuoan avaamista. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(16 arviota)
- 30 - 60 min4,0(98 arviota)
- 30 - 60 min4,1(107 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,4(60 arviota)
- yli 60 min4,1(47 arviota)
- yli 60 min4,7(108 arviota)
- 30 - 60 min4,1(149 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (256 arviota)
- Amatööri10 kuukautta sittenJatketaanko kakun paistamista alatasolla täytteen lisäämisen jälkeen?
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenAmatööri, kyllä, alatasolla paistetaan myös jälkimmäinen osa kypsennyksestä!
- Minou2 vuotta sittenErinomaisen herkullinen kakku. Israelissa asuva bloggaaja oli leiponut tämän kakun ja saanut kehuja joten päätin leipoa minäkin. Vehnäjauhojen sijasta käytin hienoa mantelijauhoa ja lisäksi vähän Maizenaa ja onnistui hyvin. Käytän usein mantelijauhoa makeaan leivontaan. Se antaa hyvää makua ja rakennetta.
- Nam2 vuotta sittenVoisko raparperit olla pakastettuja?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNam, resepti on testattu K-koekeittiöllä tuoreilla raparpereille. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä kakun pakastetuista raparpereista. Tällöin raparperit kannattaa valuttaa huolellisesti ennen käyttöä.
- Raparperijuustokakkuun rakastunut3 vuotta sittenAivan taivaallisen ihana kakku. Meidän perheessä niin aikuiset kuin lapsetkin tykkäävät. Maizenajauhot olen korvannut aina perunajauhoilla (hieman vähemmän pitää laittaa niitä)
- Hanna3 vuotta sittenTykkään enemmän kaurakeksipohjasta mutta muuten tämä oli hyvä. Tuoreiden vadelmien kanssa toimi mainiosti!
- Mummu3 vuotta sittenTehty gluteeniton vaihtamalla v-jauhot glut. jauhoihin (esim sunnuntai glut. ) ja keksit tietenkin glut. ( esim kaurakeksi glut.) Syötävän hyvää!
- Ei-niin-kätevä-emäntä3 vuotta sittenMiksi ohjeen aluksi lukee '30 - 60 min'? Kakkuahan paistetaan 15 min + 45 min. Lisäksi täytyy tehdä jotain eli hienontaa, sulattaa, sekoittaa, painella, paloitella, kaataa, vatkata, lisätä ja koristella. Kaikkeen tähän menee yllättävän kauan aikaa. - Aion kuitenkin varata aikaa :D ja kokeilla, koska tässä ei tarvinnut käyttää liivatetta.
- Leipuri3 vuotta sittenHyvä resepti. Sääli vain, että kaikkia tuotteita ei K-kaupoista voi ostaa, siellä kun lähes kaikki maitotuotteet ovat laktoosittomia. Laktoosittomien hapanmaitotuotteiden maku ei ole sama kuin laktoosillisten. Mielestäni kaikki asiakkaat pitäisi ottaa huomioon, ei vain minoriteetit.
- Raparperi3 vuotta sittenTeen juurikin tätä tyttäreni rippijuhliin.
- Janski3 vuotta sittenAivan täydellisen ihana kakku! Ei säily vieraille - pitää syödä itse ja tehdä toinen juhliin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAdelheid, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot maissi- tai perunajauhoilla.
- Adelheid4 vuotta sittenVoisiko raparperitäytteeseen korvata jauhot Maizenalla tai perunajauhoilla? Ja kuinka paljon sitä kannattaa laittaa? Ajattelin tehdä kakun gluteenittomana vaihtamalla keksit gluteenittomiin, mutta mutta tuossahan oli myös jauhoja...
- Porkkana4 vuotta sittenTosi hyvä, maistui kaikille!