Raparperipiirakka
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
150 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Täyte | |
---|---|
n. 700 g (n. 14–15 dl) | tuoretta raparperia viipaleina tai |
1 1/2–2 dl | sokeria tai |
(1–2 | tähtianista) tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1/2 dl | vettä tai |
Lisäksi | |
tai |
Valmistus
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan.
Ota taikinasta koristelua varten noin 1/3 erikseen.Taputtele loppu taikina irtopohjavuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille jauhoja apuna käyttäen. Anna pohjan ja erikseen otetun taikinan kovettua jääkaapissa.
Hauduta raparperia ja sokeria (sekä tähtianiksia) kattilassa, kunnes raparperit ovat osittain soseutuneet koko ajan sekoittaen. (Raparpereistä irtoaa nestettä, joten nestelisäystä ei tarvita.) Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Ota kattila liedeltä ja kaada suurus raparperiseoksen joukkoon samalla voimakkasti sekoittaen. Seoksesta tulee paksu ja puuromainen. Nosta kattila kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
(Poista tähtianikset.) Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Pyörittele taikinasta ohuita nauhoja koristelua varten. Asettele nauhat täytteen päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Irrota piirakka vuoasta vasta jäähtyneenä.
Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki! Raparperipiirakan voit pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 2,15/kpl21,50/kg
- Pirkka kermajäätelö vanilja 1LHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15gHinta 2,59/kpl172,67/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pingviini jäätelö 1L Wanhan Ajan vaniljaHinta 2,49/kpl4,61/kg
- Jymy Luomujäätelö 500ml VaniljaHinta 6,55/kpl13,10/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- 30 - 60 min3,9(248 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(149 arviota)
- yli 60 min4,6(31 arviota)
- 30 - 60 min3,8(38 arviota)
- yli 60 min4,7(122 arviota)
Arvostele resepti
- Nam!2 kuukautta sittenKäytin pelkästään vehnäjauhoja noin 3.5dl ja tuli oikein hyvä! Pohja jäi aika pehmeäksi, mutta nämä nyt riippuu uunista, vuoasta yms. Onnistuu myös piirakkavuoassa
- Manteli2 kuukautta sittenErittäin hyvä ja herkullinen resepti. Raparperin sijaan olen laittanut myös mustikkaa tai omenaa. Aina on ollut herkullinen lopputulos. Suosittelen!
- EM3 kuukautta sittenVoiko käyttää pakasteraparperia ja tehdä gluteenittomasta jauhosta esim. Pirkka vaalea gl.j.
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenEM, reseptissä voi halutessaan käyttää pakasteraparperia ja gluteenittomia jauhoja.
- Piraja5 kuukautta sittenErittäin hyvä ohje , aina onnistuu on maukas.
- Kaneli1 vuosi sittenTosi herkullinen piirakka,täytteenä olen käyttänyt myös omenaa.Aina onnistuu👌😋
- Kameli2 vuotta sittenTämä resepti ei toiminut ollenkaan. Täytteestä tuli ällöttävää venyvää limaa, joka levähti heti ekan palan jälkeen tarjoiluvadille. Lopputulos siis paksu kiisseli keksinmuruilla. Ei jatkoon.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKameli, onpa harmillista kuulla, että resepti ei ole toiminut. Välitämme palautetta eteenpäin.
- Mamselli4 vuotta sittenOn yksi parhaita raparperipiirakkareseptejä, kiitos!
- Christine5 vuotta sittenvarför kan ni inte ha så att det översätter..den översättning som finns på google är ju för bedrövligt. :(
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenChristine, tack för din respons! Vi för din respons vidare.
- Pettynyt5 vuotta sittenEi onnistunut. Tuli pellillinen keksejä.