• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperipiiras tarte tatinin tapaan

Raparperipiiras tarte tatinin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 205 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata murotaikina. Paloittele voi kakkuvuoan (ei irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 24 cm) pohjalle ja sulata se uunissa 175 asteessa. Ripottele rasvan päälle 1 dl sokeria ja pane vuoka takaisin uuniin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rasva-sokeriseos on saanut hieman väriä.
  2. Levitä raparperipalat ja rusinat vuokaan. Sekoita loppu sokeri, mausteet ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos raparperien päälle.
  3. Kauli murotaikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy raparperien päälle vuokaan. Pistele taikina ja jatka paistamista noin 30 minuuttia uunin alatasolla. Kumoa raparperipiiras haaleana. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 205 kcal860 kJ
  • Proteiinia1,98 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa8,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua