• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea juusto-kinkkupitko, 2 pitkoa

Rapea juusto-kinkkupitko, 2 pitkoa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 270 kcal / 100 g

Ainekset

24 viipaletta

Täyte

    • 1/2(n. 50 g)punasipulia
    • n. 1 1/2dl(100 g)paprikatäytteisiä oliiveja
    • 200gylikypsää palvikinkkua
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Voiteluun

    • kananmuna

Pinnalle

    • seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Taittele sulanut taikinalevy auki ja jaa poikittain kahteen osaan. Kaaviloi palat 20 x 35 cm:n suuruisiksi levyiksi.
  2. Hienonna sipuli ja viipaloi oliivit. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi, sekoita täytteen ainekset sekaisin.
  3. Jaa täyte puoliksi levyille ja kasaa se kummankin levyn keskelle pitkäksi harjanteeksi. Nosta sivut ja nipistele ne päältä yhteen tiiviiksi saumaksi. Sulje samoin päädyt.
  4. Kiepauta pitkot leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle niin, että sauma tulee alle. Leikkaa terävän veitsen kärjellä vinoviiltoja pitkoihin. Voitele pitkot hyvin munalla ja sirottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.
  5. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä 2-3 sentin viipaleiksi. Tarjoa kylmänä kahvipöydän suolaisena tai kevyesti lämmitettynä iltapalana salaatin kanssa. Rapeat juusto-kinkkupitkot voi pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja16,7 g
  • Rasvaa17,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2