• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea kaurakakku

Rapea kaurakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 0 kcal / 100 g

    Ainekset

    10 annosta

    Pohjat

    Täyte

    Kuorrutus

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon voisula. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle kaksi pyöreää kiekkoa (halkaisija noin 20 cm). Paista pohjia 200 asteen lämmössä 10-12 minuuttia eli kunnes ne ovat ruskettuneet kauniisti. Muotoile pohjalevyt reunoistaan tasaisiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä pellillä.
    2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta se vanilliinisokerilla.
    3. Valmista kuorrutus vähän ennen tarjoilua. Mittaa kaikki aineet pinnoitettuun kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia.
    4. Nosta pohjalevy kakkuvadille, levitä päälle kermavaahto ja nosta toinen levy kanneksi. Kaada notkea kuorrutus kakun päälle ja siirrä rapea kaurakakku vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan ja pehmenemään.

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Voit käyttää kermavaahdon sijaan vaniljajäätelöä. Täytteeksi voi lisätä myös marjoja tai hedelmiä. Kuorrutteen voi korvata tomusokerihunnulla.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 0 kcal kJ
    • Proteiinia g
    • Hiilihydraatteja g
    • Rasvaa g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille4