Rapeat sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapeat sämpylät

  • Annosmäärä16 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Maailman parhaat rapeat sämpylät syntyvät yön yli kohotetulla taikinalla. Taikina on helppo vain nostella kauhalla leivinpaperin päälle ennen paistamista.

    Ainekset

    16 kpl
    6 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 pkt (à 50 g)
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 8 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    716 kJ / 171 kcal
    Rasva
    1,2 g
    josta tyydyttynyttä
    0,2 g
    Hiilihydraatit
    31,7 g
    josta sokereita
    0,3 g
    Proteiini
    6,5 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.

    Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.

    Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä 30–35 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      Hinta 1,35/kpl
      1,35/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (505 arviota)

    • Mk
      3 kuukautta sitten
      Paras sämpyläresepti, muuta en enää käytäkkään.
    • Petra
      6 kuukautta sitten
      Helppo muunneltava ohje, super hyvät sämpylät. Suosittelen!
    • Sk
      7 kuukautta sitten
      Olen leiponu jo vuosia monenmonta kertaa se jo sanoo et hyvää on ja helppoa👍
    • Piitsu
      10 kuukautta sitten
      Erinomainen, muunneltava resepti
    • RiHa56
      11 kuukautta sitten
      Aivan huippu ohje. Tosin tuunasin siemenillä ja lisäsin desin öljyä. Ja toisella kertaa laitoin sekaan pilkottuja karpaloita. Paistoaikaa ei minun uunissa tarvittu kuin 20 minuuttia (vajaa). Vaihdoin pellin paikkaa noin puolivälissä paiston. Kestävät hyvin pakastuksenkin. Pakkasesta suoraan paahtimeen, ensin sulatus ja sitten vielä pieni paahto puolikkaille. Rapeuskin säilyy. ( ehkä öljyn ansiosta). On nyt toinenkin luotto-ohje porkkanasämpylöiden lisäksi. Kiitokset !
    • Minna
      1 vuosi sitten
      On tehty tällä ohjeella monet sämpylät. Tosin vähän tuunaamalla: 2 dl ruisjauhoja, 2 dl kaurahiutaleita ja 6 dl vehnäjauhoja. Herkkua aamupalapöytään.
    • Hanna
      1 vuosi sitten
      Aaettä miten hyviä ja täydellinen koostumus! Rapea kuori ja pehmeä sisus. Korvasin osan vehnäjauhoista hiivaleipäjauhoilla ja auringonkukansiemenillä. Tykkään!
    • Suosittelija
      1 vuosi sitten
      Suosittelen😁
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Juha, yön yli kohonneesta taikinasta on tarkoitus nostella taikinaa kauhalla tai lusikoilla pellille. Taikinaa ei siis tarvitse vaivata. Sämpylöitä ei ole myöskään tarvetta nostattaa ennen paistamista. Sämpylät kohoavat hieman paiston aikana. Löysähkön taikinan ja pitkän paistoajan vuoksi sämpylöistä tulee sisältä mehevia ja pinnalta rapeita.
    • Juha
      3 vuotta sitten
      Pitääkö sämpylöitä nostattaa uunipellillä vielä ennen uuniin laittamista? En nostattanut ja sämpylöistä tuli tiiviitä eivätkä ne kasvaneet yhtään paiston aikana. Muuten taikina nousi yön yli hyvin ja rakenne näytti hyvältä, en myöskään vaivannut taikinaa vaan nostin lusikalla suoraan uunipellille.
    • Satu
      3 vuotta sitten
      Hyviä ja rapsakoita sämpylöitä myös lasten mieleen.
    • Anna-Kari
      3 vuotta sitten
      Mahtava resepti! Korvasin ruisjauhot kaurajauhoilla, kun ei ollut ruisjauhoja kaapissa. Kiitos ihanasta ja helposta reseptistä, tuli onnistumisen tunne :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Maaria, porkkanaraastetta lisätessä taikina vaatii hieman enemmän jauhoja kuin mitä ohjeeseen on merkitty. Paistoaikaa kannattaa tarkkailla ja tarvittaessa pidentää muutamalla minuutilla. Valmiin sämpylän tunnistaa kauniin ruskeasta pohjasta.
    • Maaria
      3 vuotta sitten
      Hei! Tein sämpylöitä , laitoin ruisjauhon tilalle sämpyläjauhoja ja lisäsin vielä.porkkanaraastetta mukaan. Sämpylät jämähtivät leivinpaperiin niin kovasti kiinni että joutui leikkaamaan puolet sämpylöitä irti. Lisäksi keskeltä jäi raa'aksi. Miksi jämähtivät näin kiinni? Viimeksi kun tein niin onnistui täydellisesti.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Hätääntynyt, hiiva toimii kylmässä hitaasti jolloin pitkä kohotusaika jääkapissa antaa taikinaan makua. Mikäli taikinakulho jäi pöydälle, voi taikinaa vielä halutessaan käyttää sämpylöiden valmistamiseen.
    • Hätääntynyt
      3 vuotta sitten
      Kulho unohtui keittiön pöydälle yöksi, haittaako? Voikohan niitä vielä syödä 🤔
    • HyvääHelposti
      3 vuotta sitten
      Herkullisia sämppäreitä saatiin aamiaispöytään, näitä tehdään varmasti uudestaankin. Laitoin hiivan tilalle kuivahiivaa yhden pussin.
    • Jauhopeukalo
      4 vuotta sitten
      Laitoin vähän juustoraastetta pintaan ja muutamaan ripaus grillausmaustetta sen päälle..voi taivas että tuli hyviä...
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Kotileipuri, reseptistä tulee 16 sämpylää, mutta toki oman annostelun mukaan voit halutessasi tehdä sämpylöistä suurempia tai pienempiä.
    • IRMA
      4 vuotta sitten
      Hei Ensimmäistä kertaa leivoin tämän ohjeen mukaan ja hyviä tuli. Kävi mielessä, olisko pitänyt yön yli jälkeen sekoittaa kohonutta taikinaa ennen uunipellille laitto?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      IRMA, ei ole tarve sekoittaa taikinaa ennen kuin siitä annostelee sämpylöitä pellille. Tätä reseptiä ei pidä liikaa vaivata tai sekoitella, jotta taikinasta tulee ilmava ja kuorista rapeat.
    • Hedda
      4 vuotta sitten
      Hyviä tuli! Miten sämpylät tulee säilyttää, että rapeus säilyy?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Hedda, mukava kuulla että resepti on mieluinen. Leipä säilyy parhaiten huoneenlämmössä, ja näitä sämpylöitä voi säilyttää ilman pussiakin, jotta rapeus säilyy paremmin. Parhaimmillaan sämpylät ovat kuitenkin tuoreina.
    • JeeJee
      4 vuotta sitten
      Tää on kyllä hyvä resepti, tulee herkullisia sämpylöitä ja helppo tehdä. Taikinaa voi maustaa mielensä mukaan, itse lisäsin nyt siirappia ja valkosipulimurskaa. ☺
    • Namskis
      4 vuotta sitten
      Loistava resepti, todella helppo ja ihanan rapeita ja maukkaita sämpylöitä tulee. Teen nykyään lähes aina sämpylät tällä reseptillä.
    • Hiivanmakuiset
      4 vuotta sitten
      Hiiva on liuotettu kylmään veteen ensimmäisestä kerrasta lähtien. Nykyään laitan tuon 1/2 pkt hiivaa/ 1 l kylmää vettä. Hyviä tulee kerta toisensa jälkeen ja kohoaa hyvin.
    • hiivanmakuiset2
      4 vuotta sitten
      No onneksi rasvalevitteen käyttö häivyttää sen järkyttävän hiivan maun, mikä tuoreissa sämpylöissä tuntuu ilman lisukkeita.
    • Lahjaksihiivanmakuisia
      4 vuotta sitten
      Sämpylät oli kyllä rapeita, mutta maistuu aivan hiivalke. Puolikas tuorehiiva 6 dl nestemäärälle on aivan liikaa. Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä juuritaikinan tai puolitan tuon hiivamäärän.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Lahjaksihiivanmakuisia ja hiivanmakuiset2, ikävä kuulla, että sämpylät ovat maistuneet vahvasti hiivalle. Jos hiiva on liuotettu lämpimään nesteeseen, tämä voi vaikuttaa hiivan makuun. Välitämme palautetta eteenpäin tiedoksi.
    • Jauhopeukalo
      5 vuotta sitten
      Sämpylöihin olen laittanut puoli dl pellavan siemenrouhetta sekä auringonkukansiemeniä 2dl kaurahiutaleita ja 2dl lesettä loput vehnäjauhoa ja toimii.