• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Rapeat sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapeat sämpylät

Maailman parhaat sämpylät syntyvät yön yli kohotetulla taikinalla. Ohjeella saat ihanat, rapeakuoriset sämpylät aamupalapöytään tai brunssille. Noin 0,05€/annos.

  • 16 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

16 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.
  2. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.
  3. Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä 30-35 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 73 arvostelua
  • Ihmettelijä27.6.2018

    Oikeastiko pitää sämpylöitä paistaa puolisen tuntia225 asteessa? Kuulostaa tosi pitkältä ajalta...

  • K-Kuluttajapalvelu27.6.2018

    Ihmettelijä, reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme, mutta paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Sämpylöitä kannataa toki tarkkailla paiston aikana.

  • En tykkää ruisjauhosta sämpylöissä30.4.2018

    Voiko ruisjauhon jättää kokonaan pois,pitääkö vehnäjauhoa tai kaurahiutaleita olla enemmän?

  • K-Kuluttajapalvelu30.4.2018

    En tykkää ruisjauhoista sämpylöissäni, voit toki kokeilla korvata ruisjauhot muilla jauhoilla, mutta se saattaa vaikuttaa sämpylöiden koostumukseen.

  • Pipa7.1.2018

    Jauhoiksi vaihdoin 3-viljan sämpyläjauhon ja superhyviä tuli!!

  • eku15.11.2017

    Miksi rapeat sämpylä ohjeessa on kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi

  • K-Kuluttajapalvelu15.11.2017

    eku, ohjeessa neuvotaan lämmittämään uuni aamulla, koska sämpylöitä kohotetaan yön yli. Voit toki paistaa sämpylät vasta myöhemminkin seuraavana päivänä.

  • anonyymi:3657336.11.2017

    Omasta mielestä tuollainen sämpylä tai leipätaikina pitää aina olla pehmeää, mutta ei kyllä kapustalla pellille levitettävää vaan sellaista, että sitä pystyy ainakin keveästi jauhoja apuna käyttäen pyöryttämään. Ja, kun paistaa, niin leivän pohjaan , kun kopsauttaa, niin pitää tuntua vähän kuin ontolta, niin leipä on kypsää, jos jää liian löysäksi, niin ei se kyllä kypsää ole tai pehmeäksi. Siihen tulee käsituntuma, kun kokeilee, niin oppii. Kuivahiiva on joskus parempi, niin ei ainakaan pala, jos neste on lämpimämpää, kuin oma käsi ja kuivahiiva sekoitetaan aina ensin jauhoihin. Itse sekoitan aina noin puoleen jauhojen määrästä, jos sattuu, että kaikki jauhot eivät mahdukkaan taikinaan jotka olet ohjeen mukaan mitannut. Voi tulla liian kovakin taikina.

  • anonyymi:3657336.11.2017

    Noihin sämpylöihin laittaisin kuitenkin muutaman ruokalusikallisen ruokaöljyä ja vähän siirappia. En panisi yöksi jääkaappiin vaan tekisin limpun mallisiksi leiviksi ja paistan leivinuunissa.

  • Pinkkuuuu26.10.2017

    Mun piti läksynä leipoo sämpylöitä niin koitin tätä jä ihan super hyviä

  • Epäonnistuneet15.10.2017

    Sämpylät ei kypsy sisältä, vaikka olleet yli 40min uunissa... Jäävät keskeltä löysiksi, onko tarkoitus syödä ne sellaisenaan?

  • K-Kuluttajapalvelu15.10.2017

    "Epäonnistuneet", harmi kuulla, etteä sämpylät jäivär raaoiksi. Se ei toki ole tarkoitus. Resepti on testattu koekeittiöllämme toimivaksi, mutta paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Toivottavasti ensi kerralla sämpylät onnistuvat!

  • Linda2.9.2017

    Onko pakko antaa seistä yön yli jääkaapissa? Voiko nostattaa huoneen lämmössä lyhyemmän ajan?

  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2017

    Linda, tämä resepti on testattu K-Koekeittiöllä kohottamalla sämpylöitä yön yli. Siten sämpylöihin saadaan halutunlainen rakenne.

  • Ulla-Kirsikka20.8.2017

    Ihan mielettömän hyvää! Parhaat sämpylät ikinä!

  • Haru17.8.2017

    Löytyykö jostain ravintosisältö kilokaloreineen?

  • K-Kuluttajapalvelu17.8.2017

    Hei Haru, valitettavasti tälle reseptille ei ole laskettu ravintosisältöä.

  • Taikinaiita14.8.2017

    Hyvin onnistui!!

  • Näin vaan on 😀9.8.2017

    Ovat todella herkullisia......näin vaan on

  • Repa7.8.2017

    Onnistuuko kuivahiivalla?

  • K-Kuluttajapalvelu7.8.2017

    Repa, voit käyttää tuorehiivan tilalla yhden pussin kuivahiivaa. Tuorehiivan tavoin voit liuottaa sen suoraan nesteeseen.