Rapeat sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapeat sämpylät

Maailman parhaat sämpylät syntyvät yön yli kohotetulla taikinalla. Ohjeella saat ihanat, rapeakuoriset sämpylät aamupalapöytään tai brunssille. Noin 0,05€/annos.

  • 16 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

16 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.
  2. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.
  3. Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä 30-35 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl4,60/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    0,79/kpl
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    1,29/kpl
  • Sunnuntai karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    1,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
    Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen kaurahiutale 850g
    Pirkka Luomu suomalainen kaurahiutale 850g
    1,55/kpl1,82/kg
  • Elovena kaurahiutaleita 2 kg
    Elovena kaurahiutaleita 2 kg
    3,79/kpl1,90/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 330 arvostelua
  • Maaria11.11.2020

    Hei! Tein sämpylöitä , laitoin ruisjauhon tilalle sämpyläjauhoja ja lisäsin vielä.porkkanaraastetta mukaan. Sämpylät jämähtivät leivinpaperiin niin kovasti kiinni että joutui leikkaamaan puolet sämpylöitä irti. Lisäksi keskeltä jäi raa'aksi. Miksi jämähtivät näin kiinni? Viimeksi kun tein niin onnistui täydellisesti.

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2020

    Maaria, porkkanaraastetta lisätessä taikina vaatii hieman enemmän jauhoja kuin mitä ohjeeseen on merkitty. Paistoaikaa kannattaa tarkkailla ja tarvittaessa pidentää muutamalla minuutilla. Valmiin sämpylän tunnistaa kauniin ruskeasta pohjasta.

  • K-Kuluttajapalvelu7.11.2020

    Hätääntynyt, hiiva toimii kylmässä hitaasti jolloin pitkä kohotusaika jääkapissa antaa taikinaan makua. Mikäli taikinakulho jäi pöydälle, voi taikinaa vielä halutessaan käyttää sämpylöiden valmistamiseen.

  • Hätääntynyt7.11.2020

    Kulho unohtui keittiön pöydälle yöksi, haittaako? Voikohan niitä vielä syödä 🤔

  • HyvääHelposti29.7.2020

    Herkullisia sämppäreitä saatiin aamiaispöytään, näitä tehdään varmasti uudestaankin. Laitoin hiivan tilalle kuivahiivaa yhden pussin.

  • Jauhopeukalo 3.5.2020

    Laitoin vähän juustoraastetta pintaan ja muutamaan ripaus grillausmaustetta sen päälle..voi taivas että tuli hyviä...

  • Kotileipuri30.3.2020

    Montako sämpylää ohjeesta tulee?

  • K-Kuluttajapalvelu30.3.2020

    Kotileipuri, reseptistä tulee 16 sämpylää, mutta toki oman annostelun mukaan voit halutessasi tehdä sämpylöistä suurempia tai pienempiä.

  • IRMA28.3.2020

    Hei Ensimmäistä kertaa leivoin tämän ohjeen mukaan ja hyviä tuli. Kävi mielessä, olisko pitänyt yön yli jälkeen sekoittaa kohonutta taikinaa ennen uunipellille laitto?

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2020

    IRMA, ei ole tarve sekoittaa taikinaa ennen kuin siitä annostelee sämpylöitä pellille. Tätä reseptiä ei pidä liikaa vaivata tai sekoitella, jotta taikinasta tulee ilmava ja kuorista rapeat.

  • Hedda31.1.2020

    Hyviä tuli! Miten sämpylät tulee säilyttää, että rapeus säilyy?

  • K-Kuluttajapalvelu31.1.2020

    Hedda, mukava kuulla että resepti on mieluinen. Leipä säilyy parhaiten huoneenlämmössä, ja näitä sämpylöitä voi säilyttää ilman pussiakin, jotta rapeus säilyy paremmin. Parhaimmillaan sämpylät ovat kuitenkin tuoreina.

  • JeeJee16.10.2019

    Tää on kyllä hyvä resepti, tulee herkullisia sämpylöitä ja helppo tehdä. Taikinaa voi maustaa mielensä mukaan, itse lisäsin nyt siirappia ja valkosipulimurskaa. ☺

  • Namskis11.10.2019

    Loistava resepti, todella helppo ja ihanan rapeita ja maukkaita sämpylöitä tulee. Teen nykyään lähes aina sämpylät tällä reseptillä.

  • Hiivanmakuiset28.7.2019

    Hiiva on liuotettu kylmään veteen ensimmäisestä kerrasta lähtien. Nykyään laitan tuon 1/2 pkt hiivaa/ 1 l kylmää vettä. Hyviä tulee kerta toisensa jälkeen ja kohoaa hyvin.

  • hiivanmakuiset213.7.2019

    No onneksi rasvalevitteen käyttö häivyttää sen järkyttävän hiivan maun, mikä tuoreissa sämpylöissä tuntuu ilman lisukkeita.

  • Lahjaksihiivanmakuisia13.7.2019

    Sämpylät oli kyllä rapeita, mutta maistuu aivan hiivalke. Puolikas tuorehiiva 6 dl nestemäärälle on aivan liikaa. Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä juuritaikinan tai puolitan tuon hiivamäärän.

  • K-Kuluttajapalvelu13.7.2019

    Lahjaksihiivanmakuisia ja hiivanmakuiset2, ikävä kuulla, että sämpylät ovat maistuneet vahvasti hiivalle. Jos hiiva on liuotettu lämpimään nesteeseen, tämä voi vaikuttaa hiivan makuun. Välitämme palautetta eteenpäin tiedoksi.

  • Jauhopeukalo31.1.2019

    Sämpylöihin olen laittanut puoli dl pellavan siemenrouhetta sekä auringonkukansiemeniä 2dl kaurahiutaleita ja 2dl lesettä loput vehnäjauhoa ja toimii.

  • Jauhopeukalo 31.1.2019

    Rapeat sämpylät aivan mahtavia ja helppoja tehdä meillä jäätiin koukkuun.

  • K-Kuluttajapalvelu19.1.2019

    rs, harmillista kuulla, että sämpylöiden tekeminen ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-koekeittiöllä. Välitämme palautteesi reseptin tekijöille.

  • rs19.1.2019

    Mikä meni vikaan kun latoin taikinan jääkaappiin ja vähän ajan perästä se oli kuohunut yli äyräitten ?

  • Na10.11.2018

    Pitääkö suolaa laittaa noin pajon, 2tl 6 dl:iin vettä??

  • K-Kuluttajapalvelu10.11.2018

    Na, suolaa tulee reseptin mukaisesti 2 tl. Voit toki halutessasi laittaa taikinaan vähemmän suolaa.

  • Delfiini4819.9.2018

    Muuten hyvät, mutta meitä on monta joilta on kaikki maitotuotteet kielletty.

  • K-Kuluttajapalvelu27.6.2018

    Ihmettelijä, reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme, mutta paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Sämpylöitä kannataa toki tarkkailla paiston aikana.

  • Ihmettelijä27.6.2018

    Oikeastiko pitää sämpylöitä paistaa puolisen tuntia225 asteessa? Kuulostaa tosi pitkältä ajalta...

  • En tykkää ruisjauhosta sämpylöissä30.4.2018

    Voiko ruisjauhon jättää kokonaan pois,pitääkö vehnäjauhoa tai kaurahiutaleita olla enemmän?

  • K-Kuluttajapalvelu30.4.2018

    En tykkää ruisjauhoista sämpylöissäni, voit toki kokeilla korvata ruisjauhot muilla jauhoilla, mutta se saattaa vaikuttaa sämpylöiden koostumukseen.

  • Pipa7.1.2018

    Jauhoiksi vaihdoin 3-viljan sämpyläjauhon ja superhyviä tuli!!