• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapsahtava chili con carne

Resepti: Midi Vuorela
Rapsahtava chili con carne
Reseptin teki kumppani
  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 800gnaudan jauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
    • 2-3punaista chiliä
    • 1sipuli
    • 5valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlrouhittua mustapippuria
    • 1tlchilimausteseosta
    • 2tloreganoa
    • 2prk(à 420 g)valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
    • 1prk(à 390 g)tomaattimurskaa
    • 4palaa tummaa suklaata

Kuorrutus:

    • 8dlkypsää riisiä
    • 1prk(à 200 g)kermaviiliä
    • 1kananmuna
    • 3/4tlsuolaa
    • 1rklruokokidesokeria tai siirappia

Pinnalle:

    • 2dljuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Silppua chilit, sipuli ja valkosipulin kynnet. Ruskista jauheliha muruksi yhdessä chili-, sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa. Lisää mausteet, pavut, tomaattimurska ja suklaapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5-10 minuuttia. Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan tai uunipannuun, tasoita pinta ja jäähdytä kylmäksi.
  2. Sekoita riisikuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos jäähtyneen chili-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kuumenna ja ruskista ruoka uunissa 220 asteessa 20-25 minuuttia.

Kommentoi

Arvosana reseptille