Ripotella lasagneReseptin takana kumppani

Ripotella lasagne

  • Annosmäärä5-6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Täydellinen suomalainen mozzarella pääsee oikeuksiinsa täydellisessä lasagnessa, jonka reseptin on loihtinut huippukokki Markus Hurskainen. Resepti: Kuusamon Juusto

    Ainekset

    5-6 annosta

    Juustokastike

    1/2 l
     
    täysmaitoa
    tai
    25 g
     
    tai
    25 g ( vajaa 1/2 dl)
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    (ripaus
     
    muskottipähkinää)
    tai
    2 ps (à 140 g)
     
    tai

    Bolognese-kastike

    400 g
     
    naudan jauhelihaa (10 % rasvaa)
    tai
    ripaus
     
    suolaa ja mustapippuria
    tai
    3 rkl
     
    tai
    1
     
    sipuli hienonnettuna
    tai
    3
     
    valkosipulinkynttä viipaloituna
    tai
    1 iso
     
    porkkana raastettuna
    tai
    2
     
    varsisellerin vartta hienonnettuna
    tai
    2 prk (à 400 g)
     
    tomaattimurskaa
    tai
    1
     
    kanaliemikuutio
    tai
    1 ruukku
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

    1 pkt (500 g)
     
    lasagnelevyjä
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    602 kJ / 144 kcal
    Rasva
    6,8 g
    josta tyydyttynyttä
    3,1 g
    Hiilihydraatit
    11,3 g
    josta sokereita
    2,3 g
    Proteiini
    8,2 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Juustokastike

    Lämmitä maito kuumaksi. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauho sulaan voihin samalla sekoittaen. Kypsennä matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää maito voi-jauhoseokseen kolmessa osassa koko ajan sekoittaen ja kiehauta kastike. Lisää puolitoista juustopussia kastikkeen joukkoon muutamassa osassa koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, mausta suolalla.

    Bolognese-kastike

    Ruskista jauheliha. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuullota sipuli, valkosipuli, porkkanaraaste sekä varsiselleri öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska, kanaliemikuutio, jauheliha ja anna hautua matalalla lämmöllä 30-45 minuuttia. Lisää basilika ja tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

    Öljyä vuoka (20 cm x 30 cm) oliiviöljyllä. Lusikoi pari isoa lusikallista bolognese-kastiketta sekä juustokastiketta vuoan pohjalle. Lado 3-4 pastalevyä kastikkeen päälle ja lisää vuorotellen kastikkeita ja pastalevyjä kunnes vuoassa on 3-4 kerrosta. Lisää loput juustoraasteesta pinnalle.

    Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

    Lisää halutessasi bologneseen 1 dl punaviiniä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Plussa-etu −16 %
      Kuusamon Juusto Ripotella mozzajuustoraaste 140g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 6,00/2 kpl
      21,43/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,59/kpl (25,64/kg)
    • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
      Hinta 20,45/kpl
      20,45/l
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Porkkana 500g ES/IT 1lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (14 arviota)

    • TK
      1 vuosi sitten
      Kerrankin valmistin ruuan oikein ajatuksella. Jopa juustokastike valmistui ilman klimppejä. Olin niin ylpeä itsestäni. Ruoka uuniin ja tiskaamaan. Pyyhin työpöytää ja hoplaa, mikäs se siellä kekotti lautasella. Jauheliha oli jäänyt siihen, oli sentään paistettu. No jauheliha Lasangen päälle. Eipä ole tällaistakaan ennen tapahtunut. Mutta hyvää siitä siltikin tuli. Saimme hyvät naurut mieheni kanssa.