• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rommirusinajäädyke

Herkullinen rommirusinajäädyke aikuiseen makuun. Tarjoa rommirusinajäädyke kahvin kanssa juhla-aterian jälkiruokana.
Rommirusinajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (100g)

Ainekset

10-12 annosta
    • 1/2dlrommia
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1 1/2tlkanelia

Koristeeksi

    • suklaarusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa rusinat kulhoon ja kaada päälle rommi. Laita kulhon päälle kelmu ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota myös munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita notkistettu tuorejuusto ja rusinat kerman joukkoon. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Mausta vanilliinisokerilla ja kanelilla.
  3. Kastele rengas- tai jäädykevuoka (noin 1,8 l) kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan.
  4. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Jäädytä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
  5. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele rommirusinajäädyke esimerkiksi suklaarusinoilla.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1