Rommirusinajäädyke
Herkullinen rommirusinajäädyke aikuiseen makuun. Tarjoa rommirusinajäädyke kahvin kanssa juhla-aterian jälkiruokana.
10-12 annostayli 60 min270 kcal / annos (100g)
Ainekset
10-12 annosta
- 1ps(250 g)Pirkka rusinoita
- 1/2dlrommia
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3kananmunaa
- 1dlsokeria
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2tlvanilliinisokeria
- 1 1/2tlkanelia
Koristeeksi
- suklaarusinoita
Valmistus
yli 60 min- Mittaa rusinat kulhoon ja kaada päälle rommi. Laita kulhon päälle kelmu ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota myös munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita notkistettu tuorejuusto ja rusinat kerman joukkoon. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Mausta vanilliinisokerilla ja kanelilla.
- Kastele rengas- tai jäädykevuoka (noin 1,8 l) kylmällä vedellä. Kaada massa vuokaan.
- Peitä vuoka kannella tai foliolla. Jäädytä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
- Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele rommirusinajäädyke esimerkiksi suklaarusinoilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi