• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ruissämpylät

Itse tehdyt ruissämpylät maistuvat keiton tai salaatin kanssa.
Ruissämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20-25 kpl
  • 30 - 60 min
  • 249 kcal / 100 g

Ainekset

n. 20-25 kpl
    • 5dlmaitoa
    • 50ghiivaa
    • 3rklsiirappia
    • 2tlsuolaa
    • 3/4dlöljyä
    • n. 6dlPirkka vehnäjauhoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman käsiin tarttuvaksi.
  2. Kohota taikina lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 20-25 sämpylää.
  3. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia6,81 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa7,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille28