• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rukiinen silakkapiirakka

Rukiinen silakkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7 annosta
  • yli 60 min
  • 367 kcal / annos (220g)

Ainekset

7 annosta

Pohja

    • 1pkt(500 g)Myllyn Paras -ruistaikinaa (pakaste)

Täyte

    • 600gsilakkafileitä
    • n. 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1nipputilliä

Perunasose

    • 1ps(400 g)Oolannin perunasoseaineksia (pakaste)
    • 2dlmaitoa + 2 dl vettä
    • 1rklvoita
    • 2kananmunaa
    • suolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota taikinalevyt sulamaan. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneen soseen joukkoon voi ja kananmunat. Mausta sose ripauksella suolaa.
  2. Kauli sulaneet taikinalevyt puolikkaan uunipannun kokoisiksi levyiksi leivinpaperin päälle ja kiinnitä yhteen niin, että taikina peittää uunipannun pohjan ja nousee vähän reunoille.
  3. Levitä ruistaikinapohjalle silakkafileet, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna päälle runsaasti tilliä. Levitä perunasosetta noin sentin paksuinen kerros maustettujen silakkafileiden päälle.
  4. Käännä taikinan reunat noin 3 cm:n leveydeltä perunasoseen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes perunasose saa väriä. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 367 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia20,2 g
  • Hiilihydraatteja28,6 g
  • Rasvaa18,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille