• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ruotsalaiset sahramisarvet

Kauniin keltaiset sahramipullat ovat makutuliainen länsinaapuristamme,
Ruotsalaiset sahramisarvet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 338 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2 1/2dlFlora Ruoka -kasvirasvasekoitetta
    • 50ghiivaa
    • 1kananmuna
    • 1/2ps(0,25 g)sahramia
    • 2tlkardemummaa
    • 1/4tlsuolaa
    • 100gvoita tai margariinia
    • n. 8dlvehnäjauhoja

Voiteluun

    • kananmuna

Täyte

    • 2dlhasselpähkinärouhetta
    • 2rklpehmeää voita tai margariinia
    • 3rklhunajaa
    • 3rklappelsiinimarmeladia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä Flora Ruoka -kasvirasvasekoite kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muna. Lisää sahrami, kardemumma, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasainen ja irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli osat halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisiksi ympyröiksi. Leikkaa ympyrät taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Leikkaa jokaisen sektorin keskelle 3 cm:n pituinen viilto ulkoreunasta sisäänpäin. Jaa täyte sektoreiden keskelle ja käännä reunat sarviksi.
  4. Voitele kohonneet sahramisarvet munalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 338 kcal1 410 kJ
  • Proteiinia7,77 g
  • Hiilihydraatteja37,2 g
  • Rasvaa17,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille