• Erityisruokavaliot

Rusina-maapähkinävoi

Itse tehty maapähkinävoi on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista. Mausta maapähkinävoi halutessasi kanelilla ja rusinoilla. N. 0,30€/annos.
Rusina-maapähkinävoi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä maapähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda pähkinöitä 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarkkaile uunia, jotta pähkinät eivät pääse palamaan.
  2. Kaada puolet pähkinöistä tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja jauha pähkinät hienoksi tahnaksi. Lisää loput pähkinät ja suola. Jatka, kunnes seos on tasaista. Saatat joutua pysäyttämään laitteen useampaan kertaan ja kaapimaan tahnaa kulhon reunoilta alas. Lisää vettä ja öljyä vain tarpeen mukaan pieni tilkka kerrallaan.
  3. Kun maapähkinävoi on valmista, sekoita joukkoon rusinat ja kaneli. Maapähkinävoi on herkullista sellaisenaan leivän tai keksin päällä. Kokeile myös leivontaan tai esimerkiksi puuron voisilmänä.

Tiesitkö että...

Huom! Mikäli laitteesi alkaa kuumeta, sammuta se välillä ja anna jäähtyä. Annoksesta tulee noin 350 g valmista maapähkinävoita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia7,37 g
  • Hiilihydraatteja3,82 g
  • Rasvaa15,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1