• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rusina-pähkinäleivät

Rusina-pähkinäleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 281 kcal / 100 g

Ainekset

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola, kokonaiset hasselpähkinät ja rusinat.
  2. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa oliiviöljy. Kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapaloista kaksi noin 70 cm pitkää säiettä. Tartu säikeeseen sen keskikohdasta ja kiedo säikeet muutaman kerran löysästi toistensa ympäri. Kohota lämpimässä noin puoli tuntia.
  4. Paista rusina-pähkinäleipiä 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 281 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia9,17 g
  • Hiilihydraatteja37,7 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille