Sadonkorjaajan broileripiirakka
T'ämä herkullinen kanapiirakka maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
yli 60 min177 kcal / 100 g
Ainekset
Pohja ja kansi
- 125gvoita tai margariinia
- 1dlvehnäleseitä
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlyrttisuolaa
- 1 1/2dlomenasosetta
Täyte
- 3dlvettä
- 1/2kasvisliemikuutiota
- 1dlohrasuurimoita
- 1omena
- 3porkkanaa
- 1/2purjoa
- 1rklöljyä
- 200gkypsää broileria
- 1 1/2dl(150g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 50gyrtti-pippurituorejuustoa
- ripauscurrya
Valmistus
yli 60 min- Nypi rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää omenasose ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Lisää kiehuvaan veteen puolikas kasvisliemikuutio ja ohrasuurimot. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia ja jäähdytä.
- Kuori ja raasta omena ja porkkanat. Puhdista ja paloittele purjo. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää paloiteltu purjo. Hauduta purjoa 2-3 minuuttia ja lisää omena- ja porkkanaraaste. Anna hautua vielä hetken.
- Kuutioi broileri pieniksi paloiksi. Painele puolet taikinasta voidellun, halkaisijaltaan 30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaaviloi loput taikinasta leivinpaperin päällä kanneksi.
- Levitä ohrasuurimot, vihannesseos ja broilerikuutiot pohjalle. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja curry ja kaada seos päälle. Nosta kansi täytteen päälle leivinpaperin avulla. Painele pohjan ja kannen reunat haarukalla kiinni.
- Paista sadonkorjuun broileripiirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 177 kcal739 kJ
- Proteiinia 5,17 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa10,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi