• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Salaattia Nizzan tapaan

Salaattia Nizzan tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 55,8 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 6perunaa keitettynä (vihreä pussi)
    • 4kananmunaa kovaksi keitettynä
    • 1/2kerääjäävuorisalaattia
    • 1/2kurkkua
    • 2tlk(à 200 g)Pirkka tonnikalaa
    • 8anjovisfileetä
    • 3tomaattia
    • tai
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • 1/2-1ruukkuaruohosipulia

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. (Puhdista tuoreet pavut, keitä ne kypsiksi, noin 10 minuuttia ja valuta.) Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori myös munat ja halkaise ne. Revi salaatti ja levitä laakealle vadille. Suikaloi kurkku.
  2. Lado salaatin päälle pavut, perunat ja kurkut. Lisää valutettu tonnikala ja munat. Asettele jokaisen munanpuolikkaan päälle rullalle kiedottu anjovisfilee ja ripottele päälle kapriksia.
  3. Valuta salaatin päälle kastiketta. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
  4. Koristele tomaattilohkoilla tai kirsikkatomaateilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa maalaispatongin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tonnikalan tilalla voit käyttää graavilohta, paista viipaleet halutessasi nopeasti pannulla ja nosta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 55,8 kcal233 kJ
  • Proteiinia5,58 g
  • Hiilihydraatteja5,03 g
  • Rasvaa1,38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2