• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SamppanjarisottoReseptin teki kumppani

Samppanjarisotto

Samppanjarisotto tuo pientä ylellisyyttä arkeen. Mausta samppanja- tai kuohuviinirisotto mm. suolalla, pippurilla, voilla ja parmesaaniraasteella.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1pieni, makea sipuli
    • 1pieni päärynä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1 1/2dlrisottoriisiä
    • 2dlvettä
    • 1rklkasvisfondia
    • 3 1/2dlsamppanjaa tai kuohuviiniä
    • suolaa
    • pippuria
    • 2rklvoita
    • 1dlparmesaania raastettuna

Koristeluun:

    • parmesaania lastuina
    • sipulinvarsi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori sipuli ja päärynä ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot oliiviöljyssä, mutta älä ruskista.
  2. Lisää riisit ja anna niiden kuullottua läpikuultaviksi.
  3. Kiehauta vesi ja fondi lisää liemi pannuun. Lisää samppanja tai kuohuviini 2-3 erässä risottoon. Kypsennä noin 12 minuuttia.
  4. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai samppanjaa sopivan rakenteen aikaansaamiseksi. Mausta suolalla, pippurilla, voilla ja parmesaaniraasteella.
  5. Annostele risotto lautasille tai pieniin kulhoihin. Koristele parmesaanilastuilla ja sipulinvarsisuikaleilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu