
Samppanjarisotto
Samppanjarisotto tuo pientä ylellisyyttä arkeen. Mausta samppanja- tai kuohuviinirisotto mm. suolalla, pippurilla, voilla ja parmesaaniraasteella.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pieni, makea sipuli
- 1pieni päärynä
- 2rkloliiviöljyä
- 1 1/2dlrisottoriisiä
- 2dlvettä
- 1rklkasvisfondia
- 3 1/2dlsamppanjaa tai kuohuviiniä
- suolaa
- pippuria
- 2rklvoita
- 1dlparmesaania raastettuna
Koristeluun:
- parmesaania lastuina
- sipulinvarsi
Valmistus
30 - 60 min- Kuori sipuli ja päärynä ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot oliiviöljyssä, mutta älä ruskista.
- Lisää riisit ja anna niiden kuullottua läpikuultaviksi.
- Kiehauta vesi ja fondi lisää liemi pannuun. Lisää samppanja tai kuohuviini 2-3 erässä risottoon. Kypsennä noin 12 minuuttia.
- Lisää tarvittaessa kasvislientä tai samppanjaa sopivan rakenteen aikaansaamiseksi. Mausta suolalla, pippurilla, voilla ja parmesaaniraasteella.
- Annostele risotto lautasille tai pieniin kulhoihin. Koristele parmesaanilastuilla ja sipulinvarsisuikaleilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi