Sämpylät

Tuoreiden sämpylöiden tuoksua on vaikea vastustaa. Helpot sämpylät maistuvat parhailta tuoreina.
Sämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 218 kcal / 100 g
    • Laktoositon
    • Kananmunaton

Ainekset

12 kpl
    • 1/2lvettä tai maitoa
    • n. 11dlPirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
    • 2rkljuoksevaa hunajaa tai siirappia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2dlöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää hunaja tai siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 218 kcal914 kJ
  • Proteiinia6,55 g
  • Hiilihydraatteja35,2 g
  • Rasvaa5,52 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

46