• Erityisruokavaliot

Savukalalettukakku

Savukalalettukakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 320 kcal / annos (230g)

Ainekset

n. 8 annosta

Paistamiseen

    • Pirkka juoksevaa margariinia

Täyte

    • 1/2tuoretta kurkkua
    • 1omena (Granny Smith)
    • 1isopunainen paprika
    • 2-3kevätsipulia
    • 2dltilliä hienonnettuna
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 2-3rklsitruunanmehua
    • 1-2rklsinappia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

    • 1/2sitruunaa lohkoina

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kirjolohifileepalasta nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Raasta kurkku ja omena karkeaksi raasteeksi. Hienonna paprika ja kevätsipulit.
  2. Sekoita hienonnetut vihannekset kulhossa tuorejuuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista ohukaistaikina pakkauksen ohjeen mukaan (noin 1 dl taikinaa/lettu). Paista letut kuumassa pannussa (halkaisija noin 20 cm) tilkassa juoksevaa margariinia.
  4. Pinoa letut päällekkäin sitä mukaan, kun ne paistuvat. Levitä jokaiselle letulle noin 1 desilitra täytettä. Taikinasta tulee noin 10 lettua.
  5. Jätä päällimmäinen kerros ilman täytettä ja koristele pinta halutessasi hienonnetulla tillillä. Peitä lettukakku foliolla, jotta se pysyy lämpimänä. Tarjoa lettukakku lämpimänä sitruunalohkojen kanssa.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1