Savukalasalaatti ja yrttikastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Raikas savukalasalaatti on ruokaisa ja sopii hyvin kesäpäivän lounaaksi. Salaatin kanssa maistuu tuore ruisleipä.
Ainekset
4 annosta
n. 300 g | keitettyjä uusia perunoita tai |
1 | sipuli varsineen tai |
1 ruukku | jääsalaattia tai |
n. 40 g | rucolaa tai |
pala (150 g) | tuoretta kurkkua tai |
2 | tomaattia tai |
n. 350 g | lämminsavustettua kirjolohta tai |
3 | kananmunaa keitettynä tai |
mustapippuria tai | |
2 rkl | kapriksia tai |
Öljykastike | |
---|---|
3 rkl | tai |
1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Helppo yrttikastike | |
1 tlk (2 1/2 dl) | Crème Bonjour Cuisinea, valkosipuli & yrtit tai |
n. 1/2 dl | maitoa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori kypsät perunat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna sipuli varsineen. Mittaa öljykastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon perunat sekä sipulit. Anna maustua kylmässä.
Revi huuhdotut, valutetut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Paloittele kurkku ja tomaatit. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala kookkaiksi paloiksi. Kuori ja halkaise munat.
Levitä peruna-sipuliseos kastikkeineen salaattipedille. Levitä päälle kurkut, tomaatit, kalapalat ja munanpuolikkaat. Rouhi munien päälle mustapippuria ja ripottele niiden päälle kaprikset.
Valmista yrttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa yrttikastike erikseen. Tarjoa savukalasalaatti lämpimän ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta