• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savukalatabbouleh ohrasta

Savukalatabbouleh ohrasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 178 kcal / annos (240g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 350glämminsavustettua kirjolohifileetä
    • 2dlkokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (Elovena)
    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 3(250 g)tomaattia
    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 50gkevätsipulia tai pala purjoa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1 1/2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 3rklsitruunanmehua
    • 2rklöljyä
    • n. 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä noin 40 minuuttia, kunnes ohra on kypsää. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.
  2. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki ainekset ohran joukkoon. Lisää viimeiseksi paloiteltu kala. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa savukalatabbouleh ja kastike erikseen.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 178 kcal746 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja14,5 g
  • Rasvaa8,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille