Savustettu lohi lahnastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu lohi lahnasta

Savustettu lohi on monien herkkua, mutta oletko kokeillut itse savustaa lahnaa? Savustettu lahna ei kaipaa muita mausteita kuin suolaa. Resepti on osa K-Citymarketin kalakampanjaa, jossa etsitään vaihtoehtoja lohelle.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1,5 kg)reilun kokoinen lahna
    • 1rklkarkeaa merisuolaa

Lisäksi

    • 3-4sokeripalaa
    • pieni katajanoksa
    • n. 2dlleppäpuruja tai -haketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
  2. Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
  3. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
  4. Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
  5. Laita lahna savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta lahnaa 30-60 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Meira Merisuola 800g karkea
    0,79/kpl0,99/kg
  • Jozo karkea merisuola 500g
    Jozo karkea merisuola 500g
    1,85/kpl3,70/kg
  • Foodin Merisuola 300g karkea
    Foodin Merisuola 300g karkea
    2,29/kpl7,63/kg
  • Dansukker Pulmu palasokeri 750g
    Dansukker Pulmu palasokeri 750g
    1,45/kpl1,93/kg
  • Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
    Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
    1,15/kpl2,30/kg
  • Dansukker iso kandisokeri 500g
    Dansukker iso kandisokeri 500g
    2,59/kpl5,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 61 arvostelua
  • Ootte taikureita1.9.2020

    Noniin sama kävi tän kans niinkuin lohikeitto mateesta reseptin kanssa. Olin saanut verkoilla mukavasti lahnaa ja muistelin että täällä oli resepti miten lahnasta saadaan savustettua lohta joten ei muutakuin tuumasta toimeen ja lahnat savustukseen. No savustetut lahnat olivat jääneet lahnoiks eikä tietoakaan lohesta... Jälleen kerran jouduin pettymään...

  • Miksi?4.12.2019

    Miksi reseptin nimi ei ole Savustettu lahna?

  • K-Kuluttajapalvelu4.12.2019

    Miksi? Resepti on osa K-Citymarketin kalakampanjaa, jossa etsitään vaihtoehtoja lohelle ja tämän vuoksi lohi on mainittu myös reseptin nimessä. Reseptiin on mietitty kotimainen kalavaihtoehto, jolla vanhaan tuttuun reseptiin saa uutta ideaa.

  • Hyvää se on20.10.2019

    Täysin samaa reseptiä isovanhempien tekemänä söin nuorena. Siis hieman lastuja, muutama sokeripala, karkeaa suolaa ja katajanoksa sinne savustuspönttöön. Lahnoista tuli todella hyviä savustettuina. Ruotoja tosin on tarpeeksi. Ymmärrän kyllä idean. Halutaan näyttää että kotimainen lahna on ihmisravinnoksi kelpaavaa, kunhan näkee hieman vaivaa.

  • Suomalaiset kalat kunniaan! 26.9.2019

    Aivan todella hyvää tulee lahnasta savustettuna. Mahtavaa että yritetään löytää vaihtoehtoja liikakulutetulle lohelle. Ärsyttävää kun ihmiset tulevat tänne vain viisastelemaan lohijutuilla eivätkä tajua että SE ON TÄMÄN KAMPANJAN IDEA!

  • Kana joka oli hevonen23.12.2018

    Taidan ottaa konjakin siivun kossusta !

  • Namnam!11.12.2018

    Hei! Todella hyvä resepti! Olisiko mahdollista saada vaihtelun vuoksi vinkkejä savustetun lahnan valmistamiseen lohesta?

  • Kala on vakava asia21.11.2018

    Nyt on suomalaisten mielet pahoitettu. Voi voi.

  • Ite oot Lahna7.11.2018

    Typerä kamppanja. Ostan lohet jatkossa Prismasta.

  • Olppa4.11.2018

    Savulohi lahnasta? Lohi keitto mateesta? Sr on savulahna ja madekeitto. Ei porkkanastakaan saa kylmäsavulohta(porkkala) vaikka vegaanit sitä niin kovin yrittää. Vähäsen hönö tää teidän kamppiksen nimeämis politiikka, mä sanon.

  • MK1.11.2018

    Tämä on hyvä resepti. Lahnasta saadaan lohi savustamalla.

  • Just saying29.10.2018

    WTF: Lahnasta ei tule lohta mitenkään. Eikä tarvitsekaan tulla.

  • K-Kuluttajapalvelu29.10.2018

    Kiitos palautteista! Harmillista, että resepti on herättänyt hämmennystä. Resepti on osa K-Citymarketin kalakampanjaa, jossa etsitään vaihtoehtoja lohelle. Reseptiin on mietitty kotimainen kalavaihtoehto, jolla vanhaan tuttuun reseptiin saa uutta ideaa.