Savustettu lohi lahnastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustettu lohi lahnasta

Savustettu lohi on monien herkkua, mutta oletko kokeillut itse savustaa lahnaa? Savustettu lahna ei kaipaa muita mausteita kuin suolaa. Resepti on osa K-Citymarketin kalakampanjaa, jossa etsitään vaihtoehtoja lohelle.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1,5 kg)reilun kokoinen lahna
    • 1rklkarkeaa merisuolaa

Lisäksi

    • 3-4sokeripalaa
    • pieni katajanoksa
    • n. 2dlleppäpuruja tai -haketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi peratun kalan pinta ja sisus talouspaperilla.
  2. Ripottele suolaa kalan sisään ja päälle. Kääri kala voipaperiin ja anna suolaantua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
  3. Pyyhi ylimääräinen suola kalan pinnasta talouspaperilla.
  4. Jos käytät sähkösavustinta, laita leppälastut purupellin päälle. Savustuspöntössä laita leppälastut pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös katajanoksan, joka antaa kalalle hienostunutta makua, sekä muutaman sokeripalan, jotka antavat kalalle kauniin värin.
  5. Laita lahna savustimen ritilän päälle ja sulje kansi. Savusta lahnaa 30-60 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää. Kun nahka, rintaevä ja ruodot irtoavat helposti, kala on kypsää.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • Ite oot Lahna7.11.2018

    Typerä kamppanja. Ostan lohet jatkossa Prismasta.

  • Olppa4.11.2018

    Savulohi lahnasta? Lohi keitto mateesta? Sr on savulahna ja madekeitto. Ei porkkanastakaan saa kylmäsavulohta(porkkala) vaikka vegaanit sitä niin kovin yrittää. Vähäsen hönö tää teidän kamppiksen nimeämis politiikka, mä sanon.

  • MK1.11.2018

    Tämä on hyvä resepti. Lahnasta saadaan lohi savustamalla.

  • Just saying29.10.2018

    WTF: Lahnasta ei tule lohta mitenkään. Eikä tarvitsekaan tulla.

  • K-Kuluttajapalvelu29.10.2018

    Kiitos palautteista! Harmillista, että resepti on herättänyt hämmennystä. Resepti on osa K-Citymarketin kalakampanjaa, jossa etsitään vaihtoehtoja lohelle. Reseptiin on mietitty kotimainen kalavaihtoehto, jolla vanhaan tuttuun reseptiin saa uutta ideaa.