Sekametelisoppa
Sekametelisoppa eli kuivatuista sekahedelmistä valmistettu kiisseli on joulun klassikko. Tarjoa sellaisenaan, kermavaahdon kanssa tai riisipuuron kaverina.
5 annosta30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1ps(250 g)kuivattuja sekahedelmiä
- 5dlvettä
- 5dlPirkka karpalo-vadelmamehua
- 2rklsokeria
- 1kanelitanko
- 1iso (250 g)päärynä
- 2rklperunajauhoja
- 1/2dlvettä
Valmistus
30 - 60 min- Pane sekahedelmät kattilaan kylmään veteen pariksi tunniksi pehmenemään.
- Lisää mehu, sokeri ja kanelitanko. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuori ja paloittele päärynä. Lisää päärynät kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
- Nostele hedelmät reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Poista kanelitanko.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes keitto pulpahtaa kerran.
- Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Tarjoa esimerkiksi konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi