Sekametelisoppa
Sekametelisoppa eli kuivatuista sekahedelmistä valmistettu kiisseli on joulun klassikko. Tarjoa sellaisenaan, kermavaahdon kanssa tai riisipuuron kaverina.
- 5 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1ps(250 g)kuivattuja sekahedelmiä
- 5dlvettä
- 5dlPirkka karpalo-vadelmamehua
- 2rklsokeria
- 1kanelitanko
- 1iso (250 g)päärynä
- 2rklperunajauhoja
- 1/2dlvettä
Valmistus
30 - 60 min- Pane sekahedelmät kattilaan kylmään veteen pariksi tunniksi pehmenemään.
- Lisää mehu, sokeri ja kanelitanko. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuori ja paloittele päärynä. Lisää päärynät kattilaan ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
- Nostele hedelmät reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Poista kanelitanko.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes keitto pulpahtaa kerran.
- Kaada keitto tarjoilukulhoon hedelmien päälle. Tarjoa esimerkiksi konjakilla maustetun kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi