• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-jauhelihapihvit

Pirkka-koekeittiön sieni-jauhelihapihvireseptiä maustavat tatit ja katajanmarjat. Tarjoa puolukkahillon ja perunasoseen kanssa.
Sieni-jauhelihapihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 2dlvettä
    • 3/4dlkorppujauhoja
    • 1(100 g)sipuli
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 1kananmuna
    • 1tlsuolaa
    • 1tl(n. 10 kpl)katajanmarjoja
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Murenna sienet käsin ja liota niitä vedessä vähintään 1/2 tuntia. (Voit panna sienet likoamaan jo valmistuspäivän aamuna.)
  2. Lisää sieni-vesiseokseen korppujauhot ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli. Lisää sieniseokseen sipuli, jauheliha, muna, suola, huhmaressa hienonnetut katajanmarjat ja pippuri.
  3. Muotoile taikinasta 10 pihviä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai paistinpannussa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Sekoita kohmeiset puolukat ja puolukkahillo. Tarjoa sieni-jauhelihapihvit perunasoseen kanssa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille