
Sienipiirakka ystävälle
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Maukas sienipiirakka maistuu monissa tilanteissa. Tarjoa vaikkapa brunssilla tai iltapalaksi.
Ainekset
10 annosta
1 pkt 150 g | pakastepiirakkataikinaa tai voita tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
3 rkl | vettä tai |
ripaus | suolaa tai |
(1 dl | perunamuusia) tai |
Täyte | |
---|---|
1 l | sieniä tai |
1 | sipuli tai |
100 g | pekonia tai |
150 g | kanttarellituorejuustoa tai |
1 dl | kuohukermaa tai |
2 | kananmunaa tai |
100 g | emmentalia raastettuna tai |
1/2 pnt | ruohosipulia tai |
Valmistus
30 - 60 min
Nypi jauhot ja pehmeä rasva lisää vesi, suola (ja perunamuusi) ja sekoita taikinasta tasainen.
Pilko sipuli ja pekoni pieneksi (voit myös pilkkoa sieniä hieman, jos ne ovat kovin suuria).
Kuumenna pannu. Älä lisää rasvaa vaan paista pekonit ja sipuli kuivalla pannulla käyttäen hyväksi pekonin omaa rasvaa. Kun pekoni on ruskistunut, lisää joukkoon sienet.
Painele taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille.
Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää niiden joukkoon juustoraaste, kerma sekä tuorejuusto. sekoita niin kauan, että seos on tasaista. Lisää joukkoon sipuli-, sieni-, pekoniseos. Hienonna ruohosipuli ja lisää joukkoon.
Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(40 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(128 arvostelua)
- yli 60 min4,7(27 arvostelua)
- yli 60 min5,0(3 arvostelua)
- yli 60 min4,5(51 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(15 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min4,2(25 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (6 arvostelua)
- Kata2 vuotta sittenEi ole lakto-ovo btw, koska pekoni
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKata, kiitos huomiosta, korjaamme virheen.