• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Sienipiirakka ystävälleReseptin teki kumppani

Sienipiirakka ystävälle

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 1pktpakastepiirakkataikinaa
    • tai
    • 150gvoita
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 3rklvettä
    • ripaussuolaa
    • (1 dlperunamuusia)

Täyte:

    • 1lsieniä
    • 1sipuli
    • 100gpekonia
    • 150gkanttarellituorejuustoa
    • 1dlkuohukermaa
    • 2kananmunaa
    • 100gemmentalia raastettuna
    • 1/2pntruohosipulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi jauhot ja pehmeä rasva lisää vesi, suola (ja perunamuusi) ja sekoita taikinasta tasainen.
  2. Pilko sipuli ja pekoni pieneksi (voit myös pilkkoa sieniä hieman, jos ne ovat kovin suuria).
  3. Kuumenna pannu. Älä lisää rasvaa vaan paista pekonit ja sipuli kuivalla pannulla käyttäen hyväksi pekonin omaa rasvaa. Kun pekoni on ruskistunut, lisää joukkoon sienet.
  4. Painele taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille.
  5. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää niiden joukkoon juustoraaste, kerma sekä tuorejuusto. sekoita niin kauan, että seos on tasaista. Lisää joukkoon sipuli-, sieni-, pekoniseos. Hienonna ruohosipuli ja lisää joukkoon.
  6. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille