Silakka-fenkolivuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helposti valmistuva silakkavuoka saa uutta makua raikkaasta fenkolista, valkosipulista ja tuoreista yrteistä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (275 g) | fenkoli tai |
1 | sipuli tai |
600 g | silakkafileitä (tuore tai pakaste) tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 prk (2 dl) | tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | tai |
2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele fenkoli, leikkaa siitä kovat varret ja kanta pois. Halkaise fenkoli ja höylää juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
Aseta silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Lado silakkafileitä, fenkolia ja sipulia vuokaan (tilavuus noin 2 l).
Hienonna valkosipulinkynnet sekä yrtit ja sekoita ne sekä suola kerman joukkoon. Kaada kerma vuokaan silakoiden päälle.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(13 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,2(42 arviota)
- yli 60 min4,1(61 arviota)
- yli 60 min4,0(145 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min3,9(296 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (48 arviota)
- Silakkafani2 vuotta sittenOikein hyvä resepti, laitoin itse vielä sitruunankuorta ja -mehua. Kaurakermalla myös toimiva.
- santeri1233 vuotta sittensilakka o hyvää iha hyvää mis ruuas tahasa.kala rulettaa!!!!!!!!!!!!!
- ErkkiB3 vuotta sittenTänään kokeiltiin, mutta valitettavasti kermamäärä jätti silakat märiksi ja mössöisiksi. Ehkä 0,8 dl voisi toimia paremmin. Paistoaika oli meillä lähes 40 min, mutta sekään ei saanut annokseen rapeutta. Fenkoli on maukas ruoka-aines, jota mielellään käyttää.
- Mr.Silakka3 vuotta sittenonko silakkapihvit maukkaita?
- Cousin494 vuotta sittenHelppotekoinen ja tosi maukas resepti eikä haitannut, vaikka fenkolit olivat hiukan liian paksuja ja niihin jäi "purutuntumaa". Korvasin laktoosittoman ruokakerman tilli- ja sitruunamaustetulla ruokakermalla, joka sekin sopi tähän hyvin.
- K korttilainen5 vuotta sittenOlipa hyvää! Kiitos fenkolisilakoiden reseptistä. Mukava tehdä jotain uutta eikä aina silakkapihvejä, niin hyviä kuin ovatkin Lisää tällaisia helppoja reseptwjä halvoista raaka-aineista.
- ViO6 vuotta sittenFenkoli kannattaa mielestäni aina paistaa, muuten jää helposti raa'aksi, ellei sitten onnistu tosi ohueksi suikaloimaan. Tosi hyvää oli, tosin kuohukermaa käytettiin 😊 Kaipaa kuitenkin jonkun kirpeän lisukkeen. Me käytimme itse tehtyä kurpitsapikkelsiä, joka toimi yllättäen erittäin hyvin.