Hyppää sisältöön
Sima kuivahiivastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sima kuivahiivasta

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Sima onnistuu loistavasti myös kuivahiivasta! Itse tehtyä simaa ei voita mikään.
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

20 annosta

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    175 kJ / 41 kcal
  • Rasva
    0 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    10,1 g
  • josta sokereita
    9,9 g
  • Proteiini
    0,1 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruuna hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen osa ja purista mehu. Pane kuoret ja sokerit isoon kulhoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunan mehu. Ota desi tästä nesteestä erikseen kuppiin ja liuota siihen kuivahiiva. Lisää hiivaseos kulhoon. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
  4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä valmis sima jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 4 litraa valmista simaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (252 arviota)

  • Yli 30vuotta simaa
    2 kuukautta sitten
    Sitruuna pestynä ja kuorineen viipaloituna homma on vaivattomampaa.Vuosikymmenten jälkeen tänä vuonna muutamia appelsiiniviipaleita mukaan kellumaan .
  • Simaepäonnistuja
    1 vuosi sitten
    Ekaa kertaa tekevälle pitäis ohjeessa lukea selkeästi, että puolet vedestä lisätään nimenomaan kylmänä ja seoksen oltava kädenlämpöistä, että hiiva ei kuole. Siinä kohtaa itsellä meni pieleen, kun en ymmärtänyt.
  • Ekat simat
    1 vuosi sitten
    "Pullota sima seuraavana päivänä." Tarkennus sitruunan kuoriin Marttojen ohjeesta: "Siivilöi sima ja valuta pulloihin. Käytä pullotuksessa apuna kauhaa ja suppiloa"
  • Heli
    1 vuosi sitten
    Kiitos te, jotka olette kokeilleet ja korjanneet ohjetta, sillä tämä on vakkarireseptini vappuna. Teen yleensä tuplana, niin saan ämpärin täyteen ja ei mee hiivaa liikaa hukkaan/vanhaksi, kun en juuri leivo. Kokeilkaa ihmeessä laittaa sekaan punaviinimarjoja, tulee todella hyvää
  • Mari80
    4 vuotta sitten
    Viime vapuksi tein ensimmäisen kerran kuivahiivalla, kun sitä oli kotiin kertynyt 🙂 Hyvää tuli ja samalla ohjeella mennään täksi vapuksi tehtävän siman kanssa.
  • V
    5 vuotta sitten
    Tosi hyvää