Sima kuivahiivasta
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Sima onnistuu loistavasti myös kuivahiivasta! Itse tehtyä simaa ei voita mikään.
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
20 annosta
- 4 l vettä
- 1-2 sitruuna
- 250 g Dansukker fariinisokeria
- 250 g Dansukker taloussokeria
- 1/4 tl kuivahiivaa
Lisäksi
- 4 tl Dansukker taloussokeria
- 1/2-1 dl Pirkka rusinoita
Ravintosisältö
- Energia175 kJ / 41 kcal
- Rasva0 g
- josta tyydyttynyttä0 g
- Hiilihydraatit10,1 g
- josta sokereita9,9 g
- Proteiini0,1 g
- Suola0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pese sitruuna hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen osa ja purista mehu. Pane kuoret ja sokerit isoon kulhoon.
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunan mehu. Ota desi tästä nesteestä erikseen kuppiin ja liuota siihen kuivahiiva. Lisää hiivaseos kulhoon. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä.
- Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
- Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä valmis sima jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 4 litraa valmista simaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(656 arviota)
- yli 60 min3,9(178 arviota)
- yli 60 min3,6(28 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min4,2(198 arviota)
- alle 30 min3,9(131 arviota)
- yli 60 min3,7(48 arviota)
- alle 15 min4,1(88 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (252 arviota)
- Yli 30vuotta simaa2 kuukautta sittenSitruuna pestynä ja kuorineen viipaloituna homma on vaivattomampaa.Vuosikymmenten jälkeen tänä vuonna muutamia appelsiiniviipaleita mukaan kellumaan .
- Simaepäonnistuja1 vuosi sittenEkaa kertaa tekevälle pitäis ohjeessa lukea selkeästi, että puolet vedestä lisätään nimenomaan kylmänä ja seoksen oltava kädenlämpöistä, että hiiva ei kuole. Siinä kohtaa itsellä meni pieleen, kun en ymmärtänyt.
- Ekat simat1 vuosi sitten"Pullota sima seuraavana päivänä." Tarkennus sitruunan kuoriin Marttojen ohjeesta: "Siivilöi sima ja valuta pulloihin. Käytä pullotuksessa apuna kauhaa ja suppiloa"
- Heli1 vuosi sittenKiitos te, jotka olette kokeilleet ja korjanneet ohjetta, sillä tämä on vakkarireseptini vappuna. Teen yleensä tuplana, niin saan ämpärin täyteen ja ei mee hiivaa liikaa hukkaan/vanhaksi, kun en juuri leivo. Kokeilkaa ihmeessä laittaa sekaan punaviinimarjoja, tulee todella hyvää
- Mari804 vuotta sittenViime vapuksi tein ensimmäisen kerran kuivahiivalla, kun sitä oli kotiin kertynyt 🙂 Hyvää tuli ja samalla ohjeella mennään täksi vapuksi tehtävän siman kanssa.
- V5 vuotta sittenTosi hyvää