Sima kuivahiivastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sima kuivahiivasta

Sima onnistuu loistavasti myös kuivahiivasta! Itse tehtyä simaa ei voita mikään.

  • 2 litraa
  • yli 60 min

Ainekset

2 litraa

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruuna hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen osa ja purista mehu. Pane kuoret ja sokerit isoon kulhoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä (1 litra) ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä (1 litra) sekä sitruunan mehu. Ota desi tästä nesteestä erikseen kuppiin ja liuota siihen kuivahiiva. Lisää hiivaseos kulhoon. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
  4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä. Säilytä valmis sima jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat isomman simasatsin, tuplaa ohje.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g
    Sitruuna Primofiori 500g
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Pirkka kivettömät rusinat 250 g
    Pirkka kivettömät rusinat 250 g
    1,49/kpl5,96/kg
  • Pirkka kalifornian kivetön rusina 6x42g
    Pirkka kalifornian kivetön rusina 6x42g
    2,39/kpl9,48/kg
  • Pirkka Luomu rusina 150g
    Pirkka Luomu rusina 150g
    1,55/kpl10,33/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 103 arvostelua
  • vappurusina1.5.2020

    Simasta tuli hirveää, liikaa hiivaa ohjeessa!

  • Krisse vielä kerran29.4.2020

    Palaan asiaan nyt vielä kerran, kun sima käynyt sen kolme päivää huoneen lämmössä. Tästä samasta tuli Aivan Hirveää. Kyllä tuossa hiivan määrässä on selkeä virhe, kuten arvelin aiemmin. Kannattaisi korjata ohje ennen kuin moni muukin pilaa aineensa? Poistitte kommenteista päätellen tuorehiivaversiostanne (erillinen k-ruoan simaohje) vinkin, jossa kerrottiin kuivahiivan määräksi nelinkertainen hiivamäärä tuorehiivaan verrattuna. Tässä ohjeessa on kuitenkin tuo samainen nelinkertainen määrä hiivaa omaan tuorehiivaversioonne verrattuna. Epäilen ettei reseptiä ole oikeasti testattu, tai teillä on melkoisia simasuita maistelemassa tuotoksia..?

  • K-Kuluttajapalvelu29.4.2020

    Krisse, ikävä kuulla ettei simasi ole onnistunut. Välitän palautteesi hiivan määrästä reseptin tekijöille, jotta voimme tarkastaa tarvittaessa hiivan määrää. Mukavaa vappua joka tapauksessa!

  • simasuu28.4.2020

    Hei, olisin kysynyt seuraavaa...Valmistin eilen simaa tällä ohjeella.Sima oli astiassa yön yli peitettynä ja pullotin simat tänä aamuna 4 kpl 5dl pulloa ja ihmettelin kun jo samana iltana oli kaikki rusinat noussut pintaan. Tarkoittaako tämä että simani olisi jo valmis? Vai pidänkö vielä ohjeen mukaiset 3pvää huoneenlämmössä? Voiko tämän ohjeen mukaista simaa tarjota lapsillekkin?

  • K-Kuluttajapalvelu28.4.2020

    Simasuu, huoneenlämmössä sima voi valmsitua hyvinkin nopeasti, jääkaapin viielydessä sillä menee usein lähemmäs viikko. Sima kyllä säilyy hyvin jääkaapissa, uskon että siamsi on oikein hyvää vielä vappupäivänä. Ja kuten tuossa aiemmin vastasimme, niin simaa voi oman harkinnan mukaan tarjota lapsille kohtuudella. Perinteisessä, hiivalla valmistetussa simassa on kuitenkin aina alkoholia. Tämä koskee myös kaupan simoja, joissa alkoholia on yleensä 0,5–0,8 prosenttia. Kotona tehdyn siman alkoholipitoisuus vaihtelee käytetyn hiivan ja sokerin määrän sekä valmistusolosuhteiden mukaan.

  • Huolestunut 28.4.2020

    Mitäs sitten, kun ei ole rusinoita. Voiko korvata jollain muulla?

  • K-Kuluttajapalvelu28.4.2020

    Huolestunut, simaan ei tarvitse laittaa rusinoita. Sima kyllä valmistuu ilmankin, ne ovat vain perinteinen tapa havaita siman valmistuminen, kun hiiva on käynyt ja rusinat nousevat pintaan. Toki siman valmistumisen voi myös maistaa itse juomasta, joten jos ei rusinoita ole tai niitä ei halua, niin simaa voi maistaa. Kevyesti hiivainen ja makea, sitruksinen maku on tyypillistä valmiille simalle.

  • M28.4.2020

    Tein siman ohjeen mukaan. Pullotin siman sunnuntaina aamupäivällä, jätin huoneenlämpöön ja illalla olivat rusinat jo nousseet pintaan. Mitä ihmettä?! Annoin siman olla vuorokauden vielä huoneenlämmössä ja siirsin sitten jääkaappiin. Mahtaakohan sima olla juotavaa perjantaina vappuna.... Tein simaa ensimmäisen kerran ja tosiaan ihmettelin kun valmistumiseen olisi pitänyt kulua 3 päivää.

  • Krisse taas27.4.2020

    Kiitos nopeasta vastauksesta! Saman verran kuivahiivaa näyttää olevan jonkin sokerifirman simaohjeessa, muissa pääsääntöisesti vähintään puolet vähemmän (joissain käytetään 1/5 teelusikallista hiivaa 8 litraan). Muutoin näytetään toteavan että vähän vähähiivaisempaa (eli lopulta alkoholisempaa?) voi tarjota lapsille ja raskaana olevillekin. Uskaltaakohan tällä teidän ohjeella käytettyä tarjota pikkulapsille?

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2020

    Krisse taas, simaa voi oman harkinnan mukaan tarjota lapsille kohtuudella. Perinteisessä, hiivalla valmistetussa simassa on kuitenkin aina alkoholia. Tämä koskee myös kaupan simoja, joissa alkoholia on yleensä 0,5–0,8 prosenttia. Kotona tehdyn siman alkoholipitoisuus vaihtelee käytetyn hiivan ja sokerin määrän sekä valmistusolosuhteiden mukaan.

  • Krisse27.4.2020

    Eikö tässä ole nyt (samoin kuin ensin tuorehiivasimaohjeessanne) aivan ylimitoitettu määrä tuorehiivaa?? Tein tällä ohjeella ja pullot pullistelee jo puolen päivän jälkeen. Aloin katsella muuta ohjeita ja niissä paljon vähemmän hiivaa. Harmittaa kun aineet loppu ja yli 4 litraa simaa pitänee kaataa pois..

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2020

    Krisse, resepti on testattu koekeittiössä ja todettu toimivaksi tällä hiivamäärällä. Harmillista, mikäli simasi ei ole onnistunut. Vien palautteesi reseptintekijöille tiedoksi.

  • Oiva18.4.2020

    Tosi hyvää

  • V29.3.2020

    Tosi hyvää