Simppeli sipulileipäReseptin takana kumppani

Simppeli sipulileipä

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen itse leivottu leipä hurmaa aamuisin.

    Ainekset

    1 kpl
    1
     
    pieni sipuli
    tai
    2 tl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1/2 pkt
     
    hiivaa
    tai
    3 dl
     
    vettä
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 rkl
     
    siirappia
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    perunasoseaineksia
    tai

    Päälle

     
    maitoa
    tai
     
    karkeaa suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    750 kJ / 179 kcal
    Rasva
    2,7 g
    josta tyydyttynyttä
    0,5 g
    Hiilihydraatit
    31,4 g
    josta sokereita
    2,8 g
    Proteiini
    5,7 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Silppua sipuli ja paista silppua rypsiöljyssä paistinpannulla, kunnes seos on läpikuultavaa.

    Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivakulhoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sipuli, kananmuna, siirappi ja suola.

    Lisää jauhot sekä perunasoseainekset. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Sekoita ja kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.

    Työstä taikina jauhotetulla työtasolla palloksi. Ripottele valurautapannun pohjalle vehnäjauhoja ja taputtele taikina pannuun. Ripottele päälle hiukan vehnäjauhoja ja suojaa tuorekelmulla. Kohota leipää tuorekelmulla suojattuna puoli tuntia. Huomaa, että pannun kahvassa ei saa olla kuumuutta sietämätöntä materiaalia.

    Leikkaa kohonneen leivän pintaan ristikko, voitele leipä maidolla ja ripottele päälle suolaa. Paista leipää 175-asteisen uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia.

    Peitä uunista otettu leipä leivinliinalla.