• Erityisruokavaliot

Simppeli sipulileipä

Simppeli sipulileipä
Reseptin teki kumppani
  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl
    • 1pieni sipuli
    • 2tlrypsiöljyä
    • 1/2pkthiivaa
    • 3dlvettä
    • 1kananmuna
    • 1rklsiirappia
    • 1tlsuolaa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1dlperunasoseaineksia

Päälle:

    • maitoa
    • karkeaa suolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Silppua sipuli ja paista silppua rypsiöljyssä paistinpannulla, kunnes seos on läpikuultavaa.
  2. Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivakulhoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sipuli, kananmuna, siirappi ja suola.
  3. Lisää jauhot sekä perunasoseainekset. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Sekoita ja kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
  4. Työstä taikina jauhotetulla työtasolla palloksi. Ripottele valurautapannun pohjalle vehnäjauhoja ja taputtele taikina pannuun. Ripottele päälle hiukan vehnäjauhoja ja suojaa tuorekelmulla. Kohota leipää tuorekelmulla suojattuna puoli tuntia. Huomaa, että pannun kahvassa ei saa olla kuumuutta sietämätöntä materiaalia.
  5. Leikkaa kohonneen leivän pintaan ristikko, voitele leipä maidolla ja ripottele päälle suolaa. Paista leipää 175-asteisen uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia.
  6. Peitä uunista otettu leipä leivinliinalla.

Kommentoi

Arvosana reseptille