
Simppeli sipulileipä
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 | pieni sipuli tai |
2 tl | rypsiöljyä tai |
1/2 pkt | hiivaa tai |
3 dl | vettä tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | siirappia tai |
1 tl | suolaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | perunasoseaineksia tai |
Päälle | |
---|---|
maitoa tai | |
karkeaa suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 750 kJ / 179 kcal |
Rasva | 2,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 31,4 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 1,1 g |
Valmistus
Silppua sipuli ja paista silppua rypsiöljyssä paistinpannulla, kunnes seos on läpikuultavaa.
Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivakulhoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sipuli, kananmuna, siirappi ja suola.
Lisää jauhot sekä perunasoseainekset. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Sekoita ja kohota taikinaa liinan alla 45 minuuttia.
Työstä taikina jauhotetulla työtasolla palloksi. Ripottele valurautapannun pohjalle vehnäjauhoja ja taputtele taikina pannuun. Ripottele päälle hiukan vehnäjauhoja ja suojaa tuorekelmulla. Kohota leipää tuorekelmulla suojattuna puoli tuntia. Huomaa, että pannun kahvassa ei saa olla kuumuutta sietämätöntä materiaalia.
Leikkaa kohonneen leivän pintaan ristikko, voitele leipä maidolla ja ripottele päälle suolaa. Paista leipää 175-asteisen uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia.
Peitä uunista otettu leipä leivinliinalla.