
Sinihomejuustotäytteinen lihamureke
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Sinihomejuustotäytteinen lihamureke on varsinainen ruokaherkku, jossa on mm. valkosipulista yrttimausteseosta, sinihomejuustoa sekä naudanjauhelihaa.
Ainekset
annosta
2 dl | korppujauhoja tai |
2 dl | kermaa tai |
1,5 dl | vettä tai |
2 | kananmunaa tai |
2 | sipulia tai |
2 rkl | margariinia tai voita tai |
2 rkl | vasikanfondia tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
1 tl | viherpippureita tai |
2 tl | valkosipulista yrttimausteseosta tai |
1,2 kg | naudan jauhelihaa tai |
170 g | herkkusieniä tai |
100 g | sinihomejuustoa tai |
100 g | pekonikuutioita tai |
1 | punainen paprika tai |
Valmistus
yli 60 min
Mittaa korppujauhot, nesteet, kananmunat, fondi ja mausteet sekoituskulhoon.
Sekoita tasaiseksi.
Anna turvota 15 minuuttia.
Kuori ja silppua sipulit.
Sulata rasva paistinpannussa ja pehmitä sipulisilppu.
Lisää sipulisilppu ja jauheliha korppujauhoseoksen joukkoon.
Levitä puolet mureketaikinasta voidellun pellin päälle.
Lisää hienonnetut herkkusienet, murennettu sinihomejuusto, pekonikuutiot ja pieniksi kuutioiksi leikattu paprika päälle.
Peitä täyte lopulla mureketaikinalla ja muotoile mureke malliinsa.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoa perunasoseen ja salaatin kanssa.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(36 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- 30 - 60 min4,9(13 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min5,0(6 arviota)
- 30 - 60 min3,6(199 arviota)
- 30 - 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min3,8(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (66 arviota)