• Erityisruokavaliot

Siskonmakkarasoppa

Siskonmakkarasoppa
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 6keskikokoista perunaa
    • 1 iso tai kaksi pientäpurjoa
    • 1lvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 1rs(500 g)siskonmakkaroita
    • suolaa
    • paprikajauhetta
    • 1/2dlpersiljasilppua

Tarjoiluun:

    • perisljaa
    • sinappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja paloittele perunat lusikkaan sopiviksi. Pese purjo ja leikkaa se suikaleiksi.
  2. Keitä vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää perunakuutiot ja keitä viitisen minuuttia.
  3. Lisää purjosuikaleet kattilaan. Keitä melkein kypsäksi.
  4. Purista siskonmakkarat ulos kuorestaan suoraan kuumaan liemeen peukalon pään kokoisiksi palleroiksi. Palleroiden puristaminen onnistuu parhaiten kosteilla käsillä.
  5. Keitä hetken aikaa, makkarat kypsyvät nopeasti. Tarkista maku. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Ripottele persiljasilppu pinnalle. Vinkki! Purista siskonmakkarat kuumaan veteen kypsymään. Nosta ne parin kolmen minuutin päästä reikäkauhalla kuumalle paistinpannulle jossa on tilkka ruokaöljyä. Ruskista ja mausta paprikajauheella.

Kommentoi

Arvosana reseptille1