• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitrusmarinoitu katkarapusalaatti

Raikas katkarapusalaatti, jossa katkarapuja ja sitrusmarinoituja kasviksia salaattipedillä.
Sitrusmarinoitu katkarapusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Marinoidut vihannekset

Lisäksi

    • 6viipalettatummaa monijyväleipää
    • voita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan mielellään jo edellisenä iltana.
  2. Valmista marinoidut vihannekset. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää rosmariini ja kiehauta. Lisää jäiset vihannekset. Sekoittele vihanneksia 3-4 minuuttia, kunnes ne kuumenevat kunnolla. Valmista marinadi sekoittamalla loput ainekset keskenään kulhossa. Kaada vihannekset marinadiin ja sekoita. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja leikkaa leivät kolmioiksi. Paista leivät voissa pannulla rapeiksi molemmin puolin.
  4. Valuta sulaneet katkaravut hyvin siivilässä. Mausta ne tillillä. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta kuiviksi. Leikkaa tomaatit ja limetti ohuiksi lohkoiksi.
  5. Levitä revityt salaatinlehdet pediksi laakealle vadille ja lisää puolet tomaateista päälle. Levitä marinoidut vihannekset salaatille kastikkeineen ja niiden päälle katkaravut. Asettele loput tomaatti- ja limettilohkot tasaisesti salaatille. Työnnä rapeat leipäkolmiot salaatin reunoille juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal797 kJ
  • Proteiinia6,32 g
  • Hiilihydraatteja28,9 g
  • Rasvaa5,35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille