• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruuna-marenkitorttu

Marenkihuntuinen sitruunatorttu on raikas suosikkileivonnainen, joka valmistuu helposti edullisista raaka-aineista.
Sitruuna-marenkitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 217 kcal / 100 g

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    Sitruunakiisseli

    Marenki

      • 4valkuaista
      • 1dlsokeria

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja reunoille. Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
    2. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta, kattilaan ja kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle.
    3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
    4. Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Jäähdytä ja tarjoa sitruuna-marenkitorttu kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 217 kcal910 kJ
    • Proteiinia3,79 g
    • Hiilihydraatteja29,1 g
    • Rasvaa9,36 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille16
    • amatöörileipuri19.10.2016

      Olen paistanut lopullista piirasta kohta 50 minuuttia. 12 minuutissa ei kyllä ole valmis....

    • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

      amatöörileipuri, marengin on tarkoitus vain ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.

    • sanni12.3.2016

      Moi! Onko joku kokeillut tehdä esim. muffinipellillä pieniä annospiiraita?

    • Kuluttajapalvelu7.3.2016

      Tintsu, oikein olit ymmärtänyt, eli pohjan esipaiston jälkeen lisätään sitruunakiisseli ja marenki. Lopuksi koko torttu laitetaan uuniin vielä noin 12 minuutin ajaksi.

    • tintsu4.3.2016

      en ole vielä kokeillut..tekisi mieli,mutta vähän epäselvä ohje paistoajan suhteen. Eli ensin pelkkää pohjaa se noin 12 min ja sit ku kiisseli ja marenki laitettu paistamista jatketaan kunnes marenki valmis....niinkö?

    • Torttu29.2.2016

      Minulla ei kyllä onnistunut tämä, kiisseli ei hyytynyt ollenkaan! Mistähän lie johtui.. :(