• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruuna-marenkitorttu

Marenkihuntuinen sitruunatorttu on raikas suosikkileivonnainen, joka valmistuu helposti edullisista raaka-aineista.
Sitruuna-marenkitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 217 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Sitruunakiisseli

Marenki

    • 4valkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja reunoille. Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
  2. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta, kattilaan ja kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Nostele vaahto kiisselin päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka.
  4. Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Jäähdytä ja tarjoa sitruuna-marenkitorttu kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 217 kcal910 kJ
  • Proteiinia3,79 g
  • Hiilihydraatteja29,1 g
  • Rasvaa9,36 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • ❤❤❤1.9.2017

    Maizenan määrä ei riitä, kiisseli ei hyydy. Muuten herkullista, kadotan toimivan ohjeen kauan sitten ...

  • K-Kuluttajapalvelu1.9.2017

    ❤❤❤, ikävä kuulla, että torttu ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Välitän palautteesi eteenpäin.

  • Testaaja21.7.2017

    Haastava ohje. Kiisseliosa ei jähmety näillä aineksilla ja sitä on suhteessa liikaa verrattuna pohjaan. Löysä kiisseli on myös niljakkaan oloista syödessä. 175 astetta polttaa marengin helposti tummaksi, mutta kiisseliosa ei vaan kypsy. Ehkä kiisseliosaa pitäisi pitää uunissa erikseen ja vasta viimeisenä marenki hetkeksi uuniin. Kiisseliin voisi kokeilla lisätä jotain jämäköittävää.

  • K-Kuluttajapalvelu21.7.2017

    Testaaja, harmillista kuulla ettei piirakka ole onnistunut. Välitämme palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

    amatöörileipuri, marengin on tarkoitus vain ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2016

    Amatöörileipuri, pohjaa paistetaan ensin 10-12 min, jonka jälkeen täytteen ja marengin kanssa vielä toiset 12 min. Marengin on tarkoitus vain hieman ruskistua pinnasta ja jäädä muuten pehmeäksi. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiöllä.

  • amatöörileipuri19.10.2016

    Olen paistanut lopullista piirasta kohta 50 minuuttia. 12 minuutissa ei kyllä ole valmis....

  • sanni12.3.2016

    Moi! Onko joku kokeillut tehdä esim. muffinipellillä pieniä annospiiraita?

  • Kuluttajapalvelu7.3.2016

    Tintsu, oikein olit ymmärtänyt, eli pohjan esipaiston jälkeen lisätään sitruunakiisseli ja marenki. Lopuksi koko torttu laitetaan uuniin vielä noin 12 minuutin ajaksi.

  • tintsu4.3.2016

    en ole vielä kokeillut..tekisi mieli,mutta vähän epäselvä ohje paistoajan suhteen. Eli ensin pelkkää pohjaa se noin 12 min ja sit ku kiisseli ja marenki laitettu paistamista jatketaan kunnes marenki valmis....niinkö?

  • Torttu29.2.2016

    Minulla ei kyllä onnistunut tämä, kiisseli ei hyytynyt ollenkaan! Mistähän lie johtui.. :(