• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunainen sienisalaatti

Sitruunainen sienisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 125 kcal / 100 g

Ainekset

    • 500gsuolasieniä
    • 1sipuli
    • 2dlkuohukermaa
    • 1rs(200 g)tuorejuustoa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2-1tlsokeria
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 2rklsitruunanmehua

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele ja liota sieniä kylmässä vedessä jääkaapissa 7-8 tuntia. Voit tarvittaessa vaihtaa vettä välillä, jolloin liotusaika lyhenee. Maista sieniä liottamisen aikana, jolloin saat niihin sopivan suolan. Valuta sienistä vesi pois, mielellään painon alla. Hienonna sienet ja sipuli.
  2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, mustapippuri, sokeri sekä sitruunankuori- ja mehu. Sekoita kastike tasaiseksi ja yhdistä hienonnettujen sienten ja sipulin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 125 kcal523 kJ
  • Proteiinia3,09 g
  • Hiilihydraatteja3,48 g
  • Rasvaa10,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua