
Sitruunainen sienisalaatti
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Siruuna raikastaa perinteisen sienisalaattin. Tarjoa limpun tai perunoiden kanssa!
Ainekset
annosta
500 g | suolasieniä tai |
1 | sipuli tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
1 rs (200 g) | tuorejuustoa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2–1 tl | sokeria tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Valmistus
yli 60 min
Huuhtele ja liota sieniä kylmässä vedessä jääkaapissa 7–8 tuntia. Voit tarvittaessa vaihtaa vettä välillä, jolloin liotusaika lyhenee. Maista sieniä liottamisen aikana, jolloin saat niihin sopivan suolan. Valuta sienistä vesi pois, mielellään painon alla. Hienonna sienet ja sipuli.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, mustapippuri, sokeri sekä sitruunankuori- ja mehu. Sekoita kastike tasaiseksi ja yhdistä hienonnettujen sienten ja sipulin kanssa.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- alle 30 min3,6(35 arviota)
- yli 60 min4,0(67 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- alle 30 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,1(18 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (2 arviota)