Sitruunainen täytekakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Sitruunainen täytekakku saa ihanan raikkaan makunsa itse tehdystä lemon curdista.
Ainekset
15 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Lemon curd eli sitruunatahna | |
3 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
1 dl | sitruunanmehua tai |
50 g | voita tai |
Kostutus | |
2 dl | appelsiinitäysmehua tai |
Täyte ja kuorrutus | |
1 tlk (820 g) | K-Menu persikanpuolikkaita sokeriliemessä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 tl | tai |
sitruunatahnaa (jätä kakun pinnalle 1 dl) tai | |
Koristelu | |
1 dl | sitruunatahnaa tai |
300 g | vihreitä ja tummia viinirypäleitä tai |
3 | kiiviä tai |
2 | säilykepersikanpuolikasta tai |
ananaskirsikoita ja/tai karambola tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Vatkaa huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
Valuta ja leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Jätä pari persikkaa koristeeksi.
Vaahdota vispikerma ja mausta vanilliinisokerilla. Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristelua varten ja sekoita loppu tahna kermavaahdon joukkoon.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy appelsiinimehulla. Levitä pohjalevylle persikkakuutioita ja kermaseosta. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Jätä kermaseoksesta noin 1/3 kakun reunojen koristeluun. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta paikoilleen. Pane leikkuulauta hetkeksi kakun päälle.
Levitä loppu sitruunatahna kakun päälle. Viipaloi persikat, karambola ja kuoritut kiivit. Asettele hedelmät kakun päälle näyttäväksi keoksi. Peitä kakun reunat kermaseoksella. Siirrä kakku peitettynä viileään. Sitruunainen täytekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä.
Vinkki! Lemon curd sopii myös pikkuleipien täytteeksi tai paahtoleiville. Tahna säilyy jääkaapissa viikon verran.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(9 arviota)
- yli 60 min4,1(13 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
- yli 60 min4,2(15 arviota)
- yli 60 min4,1(37 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min4,1(34 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (86 arviota)
- Piri20 päivää sittenLemon curd aivan loistava. Ihana sitruunainen maku ja hyvä koostumus.
- Sitruunainen4 vuotta sittenTämä kakku säilyttää suosionsa vuodesta toiseen.Kiitos ohjeesta.
- Hukassa5 vuotta sittenMistä näen arvostelut reseptille?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHukassa, reseptille annettu arvosana (tähdet) on näkyvissä reseptin nimen alla ja sivuston alalaidassa kommentointikenttässä. Reseptille on mahdollista antaa arvosana myös ilman kommentointia.