Sitruunaiset mustikkaneliöt
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Sitruunaisissa mustikkaneliöissä mustikkapiirakasta tutut maut yhdistyvät sitruunaiseen tuorejuustotäytteeseen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 pellillinen
Pohja | |
---|---|
150 g | voita tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 1/2 tl | tai |
2 | kananmunaa tai |
Täyte | |
3 rs (à 180 g) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1/2 dl | sitruunamehua tai |
1 rkl | sitruunankuorta raastettuna tai |
3 | kananmunaa tai |
Mustikkakerros | |
2 ps (200 g) | tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
Pinnalle | |
1 1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 3/4 dl | vehnäjauhoja tai |
75 g | voita tai |
1 1/2 dl | mantelilastuja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 202 kJ / 287 kcal |
Rasva | 15 g |
Hiilihydraatit | 31 g |
Proteiini | 6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa pelti (30 x 38 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaisesti pellin pohjalle. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään tukevalla kierrevatkaimella. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 20 minuuttia.
Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon perunajauhot ja ripottele mustikat tasaisesti tuorejuustotäytteen pinnalle. Nypi fariinisokeri, jauhot ja pehmeä voi keskenään. Sekoita joukkoon mantelilastut. Levitä muruseos mustikoiden pinnalle.
Paista vielä noin 30 minuuttia. Nosta lopuksi piirakka hetkeksi ylätasolle, jotta pinta saa hieman väriä. Jäähdytä piirakka ja leikkaa se pieniksi neliöiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(104 arviota)
- 30 - 60 min3,9(194 arviota)
- yli 60 min3,9(132 arviota)
- yli 60 min3,2(18 arviota)
- 30 - 60 min4,0(16 arviota)
- 30 - 60 min3,9(777 arviota)
- yli 60 min4,3(91 arviota)
- 30 - 60 min3,8(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (91 arviota)
- anna572 vuotta sittenihan hyvää , mutta mielestäni monivaiheinen ja siksi suuritöinen. tein tämäm gluteeittomana ja onnistui ihan hyvin.
- mv3 vuotta sittenVoisiko juustotäytteen tehdä esim. Puolet tai 1/3 tuosta määrästä tai osittain rahkasta?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenmv, reseptin toimivuus on testattu näillä raaka-aineilla.
- ERWrang4 vuotta sittenK-koekeittiö.. Joku tässä mättää.. Minkä kokosia nuo palat on kun pellin kokokin noin pieni, saisiko jotain tarkennusta? 😬🤯
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenERWrang, pahoittelut, että palojen koko on aiheuttanut hämmennystä. Kyseessä ovat tosiaan pienet suupalat. Halutessaan pellillisestä voi leikata myös suurempia paloja. Reseptiä on päivitetty annoskoon ja hinnan osalta pellilliseksi.
- ERWrang4 vuotta sittenAnnoskoko tässä ohjeessa ei voi olla 48 annosta? Tehdäänkö tämä ohje kaksinkertaisena pellille?🤯
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenERWrang, resepti on testattu K-koekeittiöllä.
- E5 vuotta sittenTULEE VESI KIELELLE KUN KATSELEE NOITA IHANIA LEIVOKSIA JIPPII