• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SitruunajäädykeReseptin teki kumppani

Sitruunajäädyke

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 3keltuaista
    • 1sitruunan mehu ja kuoriraaste
    • 3dltomusokeria
    • 4dlkuohukermaa

Koristeluun:

    • 200gmantelimassaa
    • keltaista ja vihreää karamelliväriä
    • tomusokeria
    • 1sitruuna
    • (mintun lehtiä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane keltuaiset, sitruunan mehu ja tomusokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi sekoitellen ja anna keitoksen kuplia ½ minuuttia.
  2. Kaada seos kulhoon ja vatkaa se kylmävesihauteessa kuohkeaksi. Sekoita sitruunankuoriraaste ja vaahdoksi vatkattu kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  3. Jaa mantelimassa kahteen osaan ja värjää palat karamelliväreillä.
  4. Ripottele ohut kerros tomusokeria työpöydälle ja kauli keltainen pala ohueksi levyksi. Paina levystä lusikalla ovaalin muotoisia terälehtiä, pyöräytä ensimmäinen lehti sikariksi ja paina seuraavat lehdet kukan terälehtien muotoon sikarin ympärille. Siisti kanta leikkaamalla. Tee kukalle lehdet vihreästä mantelimassasta. Leikkaa ohueksi kaulitusta levystä terävällä veitsellä lehtiä, paina pintaan lehtiruodit cocktailtikulla ja kiinnitä lehdet kukkiin. Pyörittele vihreästä marsipaanista ohuita varsia kukille.
  5. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille; silikonivuoasta jäädyke irtoaa vuoan laitoja kääntämällä, metallinen jäädykevuoka kastetaan kiehuvan kuumaan veteen ennen kumoamista.
  6. Koristele marsipaanikukilla. Lohko sitruuna jäädykkeen keskelle ja viimeistele jäädyke halutessasi mintunlehdillä. Nauti jälkiruokana esim. liköörin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille