
Sitruunajäädyke
Sitruunajäädyke kruunaa kahvipöydän!
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 3kananmunan keltuaista
- 1sitruunan mehu ja kuoriraaste
- 3dltomusokeria
- 4dlkuohukermaa
Koristeluun:
- 200gmantelimassaa
- keltaista ja vihreää karamelliväriä
- tomusokeria
- 1sitruuna
- (mintun lehtiä)
Valmistus
yli 60 min- Pane keltuaiset, sitruunan mehu ja tomusokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi sekoitellen ja anna keitoksen kuplia ½ minuuttia.
- Kaada seos kulhoon ja vatkaa se kylmävesihauteessa kuohkeaksi. Sekoita sitruunankuoriraaste ja vaahdoksi vatkattu kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- Jaa mantelimassa kahteen osaan ja värjää palat karamelliväreillä.
- Ripottele ohut kerros tomusokeria työpöydälle ja kauli keltainen pala ohueksi levyksi. Paina levystä lusikalla ovaalin muotoisia terälehtiä, pyöräytä ensimmäinen lehti sikariksi ja paina seuraavat lehdet kukan terälehtien muotoon sikarin ympärille. Siisti kanta leikkaamalla. Tee kukalle lehdet vihreästä mantelimassasta. Leikkaa ohueksi kaulitusta levystä terävällä veitsellä lehtiä, paina pintaan lehtiruodit cocktailtikulla ja kiinnitä lehdet kukkiin. Pyörittele vihreästä marsipaanista ohuita varsia kukille.
- Kumoa jäädyke tarjoiluvadille; silikonivuoasta jäädyke irtoaa vuoan laitoja kääntämällä, metallinen jäädykevuoka kastetaan kiehuvan kuumaan veteen ennen kumoamista.
- Koristele marsipaanikukilla. Lohko sitruuna jäädykkeen keskelle ja viimeistele jäädyke halutessasi mintunlehdillä. Nauti jälkiruokana esim. liköörin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi